CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. július 01., csütörtök 11:46


Az Ikva Rádió hírei


A soproni Hátulsó utcába tervezett kétszintes mélygarázs és 43 szociális bérháztömb építése csúszik, melynek legfõbb oka, hogy a régészeti feltárások �a lelõhelyek gazdagsága miatt- az eredetileg tervezett hat hét helyett három hónapig tartottak. A tervek szerint november végéig tetõ alá hozzák az épületet s jövõ tavasszal a bérlõk is beköltözhetnek.

Ideiglenesen beszüntette az élõállatok soproni fuvarját a beszállítást szervezõ és bonyolító cég, mert a Soproni Marhavágó Kft. több, mint 200 millió Ft-os tartozást halmozott fel. Az érintettek között holnap lesz egyeztetõ tárgyalás. A felvetõdõ problémák valószínûleg összefüggésbe hozhatók a Soproni Marhavágó Kft. néhány héttel ezelõtti eladásával, hiszen azt megelõzõen pontos és hiánytalan volt a teljesítés- olvasható a reg. napilapban.

Sopronban rendezték a megyei borversenyt, melyre 128 mintát küldtek a termelõk. Ez másfélszer több, mint az elmúlt évben. A bírálóbizottság véleménye szerint az elmúlt évben átlagosan közepes minõségû borok készülhettek a termésbõl, de néhány kiemelkedõen szép bor is került a zsûri poharába. A megmérettetés végén 29 aranyérmet osztottak ki, ebbõl 24-et a soproni és a Sopron környéki borászok érdemeltek ki.

Ma, a Köztisztviselõk Napján munkaszüneti nap lesz a polgármesteri hivatalban. A hivatal nyári nyitva tartása az okmány irodában változatlan, viszont a többi részen az ügyfeleket hétfõ délután 13.30-17.00, szerdán, ebédidõ kivételével 8.00-16.00 óra között várják

Új játszóteret avattak tegnap Sopronban a Kurucdombon. A 10 millió Ft-os beruházásból egy finn cég kivitelezte az uniós szabványoknak megfelelõ gyermekparkot. A csaknem két hónap alatt felépült játszóteret kerítés veszi körül, így a szülõk nagyobb biztonságban ügyelhetnek gyermekeikre.