CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. július 01., csütörtök 14:00


Kitüntetés Tóth Mihálynak – Pintér ügy – Idén sem lesz junior bajnokság? - Hódit Sarapova

Sporthírek


Szegeden félszáz klub csaknem félezer versenyzõje indult a korosztályos vidéki teniszbajnokságon. Az SVSE versenyzõi a pontversenyben a második helyet szerezték meg úgy, hogy négy bajnoki arany került Sopronba!


Július 6-án folytatja a felkészülést a Matáv FC Sopron labdarúgó csapat.

Vincze Gábor, aki korábban a Matáv Sopronban illetve a DVSC-ben futballozott pályafutását Gyõrött folytatja.
Jegija Javrujan, a Matáv egykori csatára a jelek szerint Izraelben folytatja pályafutását.

Tóth Mihály, a Matáv magyar gólkirály csatára átvette városunk elismerését kifejezõ Sopronért díjat, mellyet a közgyûlés egyhangú, titkos szavazással ítélt oda a népszerû Misinek. Hogy aztán marad-e Misi Sopronban? Reméljük, igen.

Nagy részvét mellett kísérték utolsó útjára, szerdán a Szent Mihály temetõben Babos Lászlót, az SVSE és az SSE egykori, népszerû kapusát.


A Fradi nem bontott szerzõdést Pintér Attilával, a Sopront is megjárt edzõjével, akinek irányításával a zöld-fehérek bajnoki aranyat szerezte és megnyerték a Magyar Kupát is. A klub elnöksége szerint Pinyõnek, meg kell „javulnia” legalább hat tevékenységében, mert ha nem, akkor útjaik akár el is válhatnak. Pintérnek már megis fogalmazták az elbocsájtó szép üzenetet, aztán Furulyás János és társai meggondolták magukat. Pintér Attila viszont kért még két nap  gondolkodási idõt...
Pintér Attila munkatársa, Farkas József (Bringa), aki Sopronban is együtt dolgozott Pinyõvel, végzi a dolgát akárcsak Attila.

Augusztus elsõ napjaiban valamennyi soproni kosárlabda csapa újra edzésbe áll.
A Foton kosárlabda csapatát a július 3-i Müchenben megrendezendõ Európa Kupa sorsoláson a csapat vezetõje, Fûzy András és munkatársa, Horváth Miklós képviseli majd.
A nõi kosárlabda bajnokságban elõreláthatóan 12 csapat indul majd. Számítanak a Kecskemét, Monor és a szlovák Kosice (Kassa) indulására is.
Hat magyar játékos szerepeltetése lesz kötelezõ, a négy légiósból kettõ tengerentúli, kettõ más ország állampolgára lehet.
A különbözõ kupákban kilenc magyar csapat indul. Ezek: Orsi, Foton, PVSK, Szeged, BSE
Ez egyébként szép és csodálatos, ám az utánpótlást biztosító, azt kiszélesítõ  junior bajnokságot a hírek szerint idén sem rendezik meg. Ez több mint bûn, ez hiba!

A labdarúgó EB: június 30.
Portugália – Hollandia 2-1
Gsz.: C.Ronaldo, Maniche ill. Jorge Andrade
Hollandia kiesett, a portugálok így a döntõbe jutottak.

Wimledonban, a svájci Federer, pazar játékkal legyõzte egyik legerõsebb ellenfelét az ausztrál Hewitt-et, négy játszmában. Federer igazi nagy riválisa az amerikai Roddick lehet.
Az angol teniszbajnokság igazi nõi csillaga a 17 éves orosz Maria Sarapova, aki játékával és külsejével egyaránt hódít.
Különben már a legjobb négy között szerepel az orosz játékos, akit Kurnyikovával hasonlít össze a a bulvársajtó. Sarapova viszont sokkal jobb teniszezõ mint néhány évvel idõsebb honfitársa.

Már csak 40 nap van hátra az olimpiai játékok megnyitásáig.



    W.F