CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. július 02., péntek 17:13


Az Ikva Rádió hírei


Egy Csongrád megyei kistelepülés buszmegállójában bukott le az a soproni fiatalember, aki vélhetően extasy tablettákkal kereskedett. Igazoltatása előtt 450 darab tablettát adott át hódmezővásárhelyi társának. A két fiatalembert kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

A soproni Hátulsó utcába tervezett kétszintes mélygarázs és 43 szociális bérháztömb építése csúszik, melynek legfőbb oka, hogy a régészeti feltárások a lelőhelyek gazdagsága miatt- az eredetileg tervezett hat hét helyett három hónapig tartottak. A tervek szerint november végéig tető alá hozzák az épületet és jövő tavasszal a bérlők is beköltözhetnek.

Ideiglenesen beszüntette az élőállatok soproni fuvarját a beszállítást szervező és bonyolító cég, mert a Soproni Marhavágó Kft. több, mint 200 millió Ft-os tartozást halmozott fel. Az érintettek között ma lesz egyeztető tárgyalás. A felvetődő problémák valószínűleg összefüggésbe hozhatók a Soproni Marhavágó Kft. néhány héttel ezelőtti eladásával, hiszen azt megelőzően pontos és hiánytalan volt a teljesítés- olvasható a regionális. napilapban.

Sopronban rendezték a megyei borversenyt, melyre 128 mintát küldtek a termelők. Ez másfélszer több, mint az elmúlt évben. A bírálóbizottság véleménye szerint az elmúlt évben átlagosan közepes minőségű borok készülhettek a termésből, de néhány kiemelkedően szép bor is került a zsűri poharába. A megmérettetés végén 29 aranyérmet osztottak ki, ebből 24-et a soproni és a Sopron környéki borászok érdemeltek ki.

Új játszóteret avattak Sopronban a Kurucdombon. A 10 millió Ft-os beruházásból egy finn cég kivitelezte az uniós szabványoknak megfelelő gyermekparkot. A csaknem két hónap alatt felépült játszóteret kerítés veszi körül, így a szülők nagyobb biztonságban ügyelhetnek gyermekeikre.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és főiskolája, a Wesley János Lelkészképző Főiskola Teológus és Lelkész Szak július 07-én, szerdán 13.00 órakor bűnbánati és emlékező istentiszteleti alkalmat tart a Holocaust hatvanadik évfordulóján Sopronban. a város vasútállomásánál a helyi és a környékbeli zsidóság 1944-ben történt deportálásának jelképes helyszínén. Várják mindazokat, akik felekezeti vagy hitbeli meggyőződésre való tekintet nélkül fontosnak tartják a bocsánat és kiengesztelődés keresését.