CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Lélektől lélekig

2004. jĂşlius 06., kedd 15:10


Református Egyházi Napok Győrött

Református Egyházi Napok Győrött

A Soproni Református Egyházközség közös utat szervez a július 9-11. között tartott, Dunántúli Református Egyházi Napok (REND) szombati rendezvényeire.

Győrött  július 9-10-11-én tartják a Református Egyházi Napok-Dunántúl (REND) programsorozatát.
A nagyszabású rendezvénysorozat helyszíne a Széchenyi István Egyetem (Győr, Egyetem tér 1.).

Az első napon, péntek délután 18.00 órától, az egyházkerületek küldöttségeinek találkozója, majd koncert és táncház várja a látogatókat.

Szombaton a 10.00 órakor tartott ünnepélyes megnyitón Lentulai Attila esperes, Szabó András esperes (Felvidék) tartanak igés köszöntést.
11.00 órakor Dr. Vladár Gábor, soproni református lelkész, a Pápai Teológiai Akadémia dékánja Nem több-e az élet? című előadása követi, a REND témájának bibliai-teológiai összefüggéseiről.

Közben a gyermekeket kézműves foglalkozásokra várják, a párhuzamosan zajló programok idején a kisebbek megőrzésére is lehetőség van.

A háromnapos rendezvény programját református iskolák, keresztyén szervezetek bemutatkozása, ifjúsági találkozó, gyermekprogramok, kiállítások, filmvetítés, színjáték, énekkari találkozó sportprogramok színesítik.

A soproni résztvevők a közös szombati útra csütörtökig a soproni református egyházirodában (Deák tér 2., tel.: 99- 523-308) jelentkezhetnek.

***

A Református Egyházi Napok- Dunántúl vezérgondolata: ,,Nem több-e az élet?" (Máté 6,25.);  azaz nem több-e mindannál, amire a mindennapokban törekszünk: a nagyobb biztonságnál, a nagyobb jövedelemnél, és mindannál, ami ezekből következik. Gyermekeinket bíztatjuk: reméljük többre viszed…
Szüntelenül keressük a ,többet", s amikor úgy látszik, hogy megragadtuk, valami mégiscsak hiányzik.
Lehet ételünk, italunk, ruházatunk, és minden egyebünk, sok, több, és nagyon sok, de ,,nem több-e az élet?" - keresik a választ a kérdésre három napon keresztül a Dunántúl reformátusai.

Kapcsolódó oldal:
http://www.reformatus.hu

T.É.