CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. jĂşlius 06., kedd 22:42


Vörösborok Fesztiválja Németkeresztúron

Vörösborok Fesztiválja Németkeresztúron

Július 8 és 11 között a Soprontól 10 kilométerre fekvő Németkeresztúrra (Deutschkreutz) várják a borszerető soproniakat és környékbelieket az osztrák borosgazdák.
S míg Sopron a Kékfrankos Fővárosa címet igyekszik elnyerni magának, addig a határ túloldalán a "Kékfrankos Ország"-ként reklámozzák magukat a Közép-Burgenlandi Vörösbor Fesztivál szervezői.

Csütörtökön 20.00 órakor előljáróságok köszöntőjével kezdődik, majd zenekísérettel folytatódik a három napon át tartó program, amelynek része a pincétől pincéig közlekedő kisvonat, és amelyre az osztrák szomszédok a környező településekről (így Sopronból is!) különjáratot is indítanak.

A település Fő utcáján a híres németkeresztúri borászok mutatják majd be boraikat, pénteken és szombaton pedig 10 órától 18 óráig a ,,nyitott pincék" program keretében több mint 30 pince látogatható.
Kimbauer, Gager, Heinrich, Gesellmann, Reumann, Pfneisl, Bauer-Pöltl, Signo Leonis néhány hely, amely a  pincelátogatás útvonalába esik, amely egyébként 35€ -ba kerül, amely értékben borkóstoló is jár a  vörösbor  hétvégi ünnepén.
A rendezvényre Sopronból a járatok a Hotel Soprontól indulnak.

 
Chateau Kirnbauer

S.K.