CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2004. július 08., csütörtök 20:40


VOLT - START!

VOLT - START!

Programsátorok 4000 négyzetméteren, 600 négyzetméternyi színpad, 200 ember hat napi munkája … és … megkezdődött a 12. VOLT Fesztivál a Lővér Kempingben. A 12. multikulturális fesztiválra az idén 30 ezer látogatót várnak, az első látogatók már szerda délután megérkeztek.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán fesztiváligazgatók szerdán a sajtó képviselőit vezették körbe a Lővér Kempingben épülő VOLT-birodalomban, amikor a soproni Lővér kemping csendjét még a finisében lévő munka zaja verte fel, hogy aztán csütörtök délutántól három napon át az önfeledt szórakozók zaja váltsa azt fel. A koncertek zajszintjét egyébként egy Magyarországon egyedülálló hangtechnikával igyekeznek mérsékelni. A nagyközönség elől elzárt területeket 160 darab, egyenként három és fél méteres elemből álló kerítéssel veszik körül. A közel 150 millió forintos költségvetésű fesztivál felépítményeit 16 kamion szállította a helyszínre.

A 150 produkció sztárjai a világ 14 országából érkeznek, a legtávolabbiak Detroit-ból és Kubából. Utóbbiak, a Cuban Grammy koncertjén várhatóan a kubai nagykövetség delegációja is képviselteti magát.

Mivel tavaly sok kényelmetlenséget okoztak a kempingbe hajtó autók, idén a zenekarok is csak előtt egy órával a fellépés hajthatnak be autóval a helyszínre – mondták el a szervezők a bejáráson. Emellett nagyobb figyelmet fordítanak majd a VOLT-osok biztonságára, akikre 120 biztonsági őr és 30 fős egészségügyi személyzet vigyáz. A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a 06 20 / 321 2000-es számon érhetők el. A fesztivál területére nem vihető be üvegpalack, szúró-, illetve ütőeszköz. A szórakozók számára kétszer annyi zuhanyozót és mellékhelyiséget, a mozgáskorlátozottaknak pedig - az ingyenes belépő mellett - speciális illemhelyet biztosítanak a fesztiválon.

A Kisalföld Volán 23 óra 20 perckor különbuszt indít a Löverekbe, ami 23 óra 40-kor indul vissza; valamint szükség esetén mentesítő járatokat is indítanak.

Bővebb információ: www.sziget.hu/volt

Tóth Anita Lilla