CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2004. július 09., péntek 22:01


Új játszótér építését kezdik el a Jereván lakótelepi Kodály téren

Az avatást augusztus 8-ára, a Jereváni Napokra tervezik

Új játszótér építését kezdik el a Jereván lakótelepi Kodály téren

Új, az EU-szabványoknak megfelelő játszóeszközökkel felszerelt, a Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobbnak számító játszótere épül a Jereván lakótelep központi részén, a Kodály-téren.

Ma Bertha Árpád önkormányzati képviselő, Hruby József alpolgármester, és Németh László kivitelező (Fadoktor Mérnöki Iroda) közös sajtótájékoztatón ismertette az újonnan létesítendő játszótérrel, illetve a közeljövőben induló építkezéssel kapcsolatos részleteket.

Az EU szabványoknak megfelelő 12 darab játszóeszköz, illetve a biztonságos esési-, valamint az ütéscsillapító terep kialakítása 1450 négyzetméteres területen valósul majd meg.

A játszóteret 1,2 m magas léckerítés védi a kóbor kutyáktól, ugyanakkor a kerítés megakadályozza a gyermekeket abban, hogy játék közben az útra kimenjenek, és minimális védelmet nyújt a vandálok ellen is.

A játszótéren a gyermekeiket felügyelő szülők számára padokat helyeznek el.

Az egészen pici és a nagyobb gyerekeknek külön játékterületet alakítanak ki: 3 éves korig külön játéktér (biztonsági hinta, rugós játékok, kismászóka, homokozó), 3-4 éves kortól központi vár, hinta, mérleghinta, ugrós játék, mászófal stb.) várja a játszani vágyókat.

A kulturált szabadidőtöltést biztosító létesítményt hivatalos átadását augusztus 8-ára, vasárnapra, a Jereváni Napokra tervezik, színes programokkal.

Addig is a jelenleg gondozott zöld pázsitos terepen 2004. július 12-én indul az építkezés a földmunkákkal, és kb. 2 hétig tart.
Remélhetőleg, elkészülte után együtt vigyáznak majd a soproniak a játszótérre, hogy sokáig örömet szerezhessen gyermekeknek, szülőknek egyaránt.

T.É.
Fotók: Fadoktor Mérnöki Iroda