CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2004. jĂşlius 10., szombat 12:56


Péntek esti Grammyzápor

Péntek esti Grammyzápor


Táncdalfesztiválos hangulat és sár, amúgy meg minden oké.


A délutáni eső ellenére nem ijedtek meg a felhőktől

A tavalyi "szigetesek" emlékezhetnek milyen is az amikor a kedvencedet hallgatod esőben. Wimbledonban ugyan tartanak esőszünetet, ez péntek este a VOLTon szóba se jöhetett. A Nagyszínpadon ugyanis a német sikercsapat a N.O.H.A. mutatta be mire képes.  
A nagyszínpad felé igyekvők időzavarban is érezhették magukat, mivel a Kusturica-filmek zenei világát idéző muzsikájuk hallatán, sokan azt gondolhatták Boban Markovic koncertezik épp. Persze közelebb érkezve kihallható volt a breakbeat, electric jazz és a club groove lüktető elemei is.

Majd egy kis várakozás után, az est nagy sztárjai a Cuban Grammsy lépett a  Soproni Ászok Nagyszínpad deszkáira. A különféle latin stílusok kedvelői itt aztán megtalálhatták a kedvükre valót. Alig telt el öt perc, a fesztivállakók spontán párokba rendeződve eredtek a rumba nyomába. Mindeközben Eliades Ochoa - elmaradhatatlan cowboykalapjában – gitárjátékában bizonyította be miért is rajonganak érte hazájában már húsz-harminc éve.



Fellépésük legvégén az R-GO  a magyar Himnuszt énekelte a Viva színpadán


A péntek estét színesítette még a Caféban fellépő Zagar, rögtön utánunk Ablakot is nyithatunk A Dubra, dj Naga, Switch és Dark Globe jóvoltából. A Viva Nagyszínpadon, pedig a drum and bass „régi motorosai”, az E-Z Rollers formáció lépett fel.


-na