CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. július 12., hétfő 09:38


Görögország Európa trónján

Focinapló - 2004. Június

Focinapló - 2004. Június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 1. Kínában játszott barátságos mérkõzést a magyar válogatott, hasonló erõk kiegyensúlyozott küzdelmében a vendéglátó csapat 2:1-re legyõzte hazánk nemzeti tizenegyét.

június 6. Újabb barátságos nemzetközi találkozó, ezúttal Kaiserslauternben a német válogatott volt az ellenfél. A mérkõzés bohózattá alacsonyodott, ellenben kisebb világszenzáció született, mivel a Matthäus által dirigált magyar válogatott Torghelle két találatával 2:0-ra legyõzte az igen gyenge német csapatot. A sajtó frenetikusan ünnepelte a magyar válogatottat …

június 12. Portugáliában megkezdõdött az Európa Bajnokság. Az elsõ szenzáció már a nyitómérkõzésen megesett, mikor is Görögország 2:1-re verte a házigazda (és favorit) portugál csapatot. Az elsõ kör slágermérkõzésén Franciaország az utolsó percekben fordítva 2:1-re verte Angliát Zidane két gyors góljával, Svédország pedig Larsson csodálatos góljaival 5:0-ra ütötte ki Bulgáriát.

június 17. A második csoportkörben Anglia simán 3:0-ra elintézte Svájc gyengécske csapatát, a Horvátország – Franciaország (2:2) találkozó változatos küzdelmet hozott, míg a torna legjobb találkozója az igen színvonalas Csehország – Hollandia (3:2) összecsapás volt, ahol a csehek 1:2-rõl tudtak fordítani.

június 23. A harmadik csoportkörben hullottak a “nagyok”, Portugália 1:0-ra legyõzte, és ezzel kiestette Spanyolországot, változatos és sorsdöntõ mérkõzésen Anglia 4:2-vel bebiztosította a továbbjutást Horvátország ellenében. Olaszország gyõzelme ellenére egy “bundagyanús” skandináv 2:2 után kiesett, Németország pedig egy erõs csoportból viszonylag simán búcsúzott.

június 27. A negyeddöntõk is ontották az izgalmakat és a meglepetéseket. Portugália 2:2 után drámai tizenegyeslövésekkel ejtette ki Anglia csapatát, Görögország pedig taktikus küzdelemben a címvédõ Franciaországot. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt eddig Csehország nyújtja, mostantól õk a favoritok.