CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. július 12., hétfő 15:01


Az Ikva Rádió hírei

A „TSZ” jogutód nélküli megszüntetése mellett döntött a peresztegi Szabadság Mezõgazdasági Szövetkezet tagsága. A megyei cégbírósághoz pár napja benyújtott dokumentum jóváhagyása után lezárul a falu egyik, több mint öt évtizedig tartó fejezete.
Peresztegen vegyes érzelmeket váltott ki, hogy a 24 fõs tagság önszántából megszünteti az 1950-ben alakított mezõgazdasági szövetkezetet.

Sopronban négynapos rendezvényt tartottak a Kárpát-medencei kézmûvesség ezer éves tiszteletére. A konferenciákkal, kiállításokkal, utcai látványosságokkal tarkított program sok ezer embert vonzott Sopronba. Csütörtöktõl vasárnap délutánig megynyílt a „mûvészetek utcája” a „jó Pofa Sörök tere” és a „Borok utcája” is.

Sopronban és környékén közel nyolcvan résztvevõvel zajlott le az 1929-es brennbergi verseny emlékére rendezett nemzetközi veterán autós-motoros rali a hétvégén. A Sopront és a Fertõ parti településeket, valamint Brennbergbányát is érintõ kétnapos túrán a magyar versenyzõkön kívül részt vettek osztrák, német és ukrán kollégáik is.

80 millió forintot nyert egy pályázaton Sopron, melyet az új, egyébként 200 millió forintba kerülõ szennyvíz-közmû beruházásra fordíthat. Hruby József alpolgármester elmondta, hogy ezzel a pénzzel a Tómalmi Telek sori szennyvízberuházást tudja a város segíteni.

Új, az uniós elvárásoknak megfelelõ játszótér építését kezdik meg a közel jövõben a Kodály téren. A játszótéren külön szórakozhatnak majd a legkisebbek és a nagyobb gyermekek. A biztonségos, esztétikus játszó helyet kerítéssel veszik majd körül. Átadását augusztus 8-ára tervezik.

Véget ért a Volt Fesztivál a soproni Lõvér Campingben. A rendezvény, melyet most 12. alkalommal szerveztek városunkban, több mint 32 ezer - a régióból és az ország számos pontjáról, és a határon túlról is érkezõ -  látogatót számlált a három és fél nap alatt.

Szeles Géza doktor, a fesztivál „háziorvosa” szerint rendkívül békés és nyugodt rendezvényt tudhadtak magunk mögött, ahol a tavalyinál is kevesebb ellátás között a legsúlyosabb egy térdficam volt.A rendezvény biztonsági vezetõje az orvos véleményét erõsíti és semmilyen különösebb atrocitásról nem tudott beszámolni.