CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. július 12., hétfő 20:26


Tapodi Péter a nõi kosárlabda válogtott másodedzõje - Eisenstadt - MATÁV 3-2

Sporthírek

Tapodi Péter a Szolnok edzõje lett a nõi kosárlabda válogtott másodedzõje. A csapat augusztus másodikától Pécsett összetartást tart. Szeptemberben olasz, francia, és litván válogatottakkal mérkõzik a csapat, melyben lesznek soproniak is. Hogy kik? Horváth Zsuzsa, Vajda Anna, seres Éva (mind MKB-Euroleasing), Honti Kata? majd meglátjuk...

Honti Kata (MKB-Euroleasing Sopron) tagja annak az U-18-as válogatottnak, amely július 9-tõl Pozsonyban szerepel a korosztályos EB-n.
Magyarország - Ukrajna 76-73 - Honti Kata kezdett és 6 pontot dobott.
Németország - Magyarország 63-57 - Honti Kata 11/3-as mutatót produkált, de ez is kevésnek bizonyult. Kata a hajrában kipontozódott!
Magyarország - Fehéroroszország 86-84 (háromszoros hosszabbítás után). Honti Kata 25 pontjával a magyar csapat diadalmaskodott. Kata dobta a döntõ kosarat is, így csapatunk esélye megnõtt a továbbjutásra.

Tóth Mihály visszatért Koreából, de sorsa még nem dõlt el.

Kriston Attila az MTK-ba, míg Tököli Attila a német második ligás Köln csapatához igazolt a Fradiból. Dragóner Attila az ibériai félszigetre költözik szintén a Ferencváros kárára.

Eisenstadt (osztrák) - MATÁV FC Sopron 3-2 (1-2). A soproni gólokat a cseh Holub és Szabó Ottó szerezték.
Július 15-én este hétkor a stadionban Matáv FC Sopron - Wisla Krakow (lengyel) elõkészületi mérkõzésre kerül sor.
Milinte Árpád elhagyja a Matáv FC-t, érkezik viszont a volt gyõri kapus, Molnár Levente. Pintér Zoltán ciprusi szerzõdtetése még nem biztos. Milinte egyébként Portugáliában fog védeni.

Július 9-tõl Debrecenben rendezik meg az országos atlétikai bajnokságot, melyen a Soproni Atlétikai Club versenyzõje, Németh Roland az 5. lett, a gyõzelmet a honvédos Pauer Géza szerezte meg. Távolugrásban Lõrincz Imre (SAC) harmadik lett.
Országos bajnok lett a 4x100m férfi váltó. A csapat tagjai: Lõrincz, Németh G., Németh R., Gyulai, edzõ: Németh Gyula. Gratulálunk a bajnoki címhez!
A bajnokság legnagyobb meglepetése az volt, hogy Kõvágó Zoltán (Honvéd) legyõzte diszkoszvetésben a nagy esélyes Fazekas Róbertet (Haladás VSE).

Az országos nõi vidéki teniszbajnokságon: Sülyös (SVSE) - Borbély (Szentendre) 6-1, 6-1, Dorn (SVSE) - Kovács G (SZVUK) 6-2, 6-4.
Negyeddöntõ: Stadler (ZTE) - Dorn 6-2, 6-4, Sülyös - Berecz Sz.B. 6-1, 6-1.
Elõdöntõ: Sülyös Emese három játszámban legyõzte az elsõ helyen kiemelt egerszegi Stadlert és bejutott a döntõbe.
Döntõ: Sülyös vereséget szenvedett Berecztõl két szettben.
Nõi párosban a Dorn - Kunigunda kettõs a második helyezést érte el.Gratulálunk!

A Tour de France-on hét szakasz utána a francia Thomas Voeckler vezet az összetett versenyben.

Nagy részvét mellett temették el Sopronban, az evangélikus temetõben a 91 éves korában elhunyt Hauer Antalt, a jeles sportembert.

W. F.