CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. jĂşlius 13., kedd 16:09


Az Ikva Rádió hírei


Csornán vasárnap este fél tízkor 74 éves anyósa konyhakéssel egy alkalommal hastájékon szúrta 34 éves menyét. Az fiatalasszonyt - a májat és tüdőt ért szúrás miatt - életveszélyes állapotban a csornai, majd a győri kórházba szállították és azonnal megműtötték. Állapota stabil.

Az eddigi vizsgálat szerint a fiatalasszony a növényeket gondozta és virágokat öntözött. A velük egy házban élő anyósa odament hozzá, közöttük szóváltás alakult ki. A vita során az idős asszonyt menye feltehetőleg vízzel öntötte le és az öntözőkannával meg is ütötte. A szóváltást és dulakodást a néni is elismerte, de állítása szerint másra nem emlékszik. Az még nem tisztázott, hogy került hozzá a menyénél lévő12 cm pengehosszúságú konyhakés. Az esetnek szemtanúja nem volt.

A főkapitányság vizsgálati osztálya a 74 éves anyós ellen életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - folytatja a vizsgálatot.

A téesz jogutód nélküli megszüntetése mellett döntött a peresztegi Szabadság Mezőgazdasági Szövetkezet tagsága. A megyei cégbírósághoz pár napja benyújtott dokumentum jóváhagyása után lezárul a falu egyik, több mint öt évtizedig tartó fejezete.
Peresztegen vegyes érzelmeket váltott ki, hogy a 24 fős tagság önszántából megszünteti az 1950-ben alakított mezőgazdasági szövetkezetet.

Sopronban négynapos rendezvényt tartottak a Kárpát-medencei kézművesség ezer éves tiszteletére. A konferenciákkal, kiállításokkal, utcai látványosságokkal tarkított program sok ezer embert vonzott Sopronba. Csütörtöktől vasárnap délutánig megnyílt a „művészetek utcája” a „jó Pofa Sörök tere” és a „Borok utcája” is.

Sopronban és környékén közel nyolcvan résztvevővel zajlott le az 1929-es brennbergi verseny emlékére rendezett nemzetközi veterán autós-motoros rali a hétvégén. A Sopront és a Fertő parti településeket, valamint Brennbergbányát is érintő kétnapos túrán a magyar versenyzőkön kívül részt vettek osztrák, német és ukrán kollégáik is.

80 millió forintot nyert egy pályázaton Sopron, melyet az új, egyébként 200 millió forintba kerülő szennyvíz-közmű beruházásra fordíthat. Hruby József alpolgármester elmondta, hogy ezzel a pénzzel a Tómalmi Telek sori szennyvízberuházást tudja a város segíteni.

Új, az uniós elvárásoknak megfelelő játszótér építését kezdik meg a közel jövőben a Kodály téren. A játszótéren külön szórakozhatnak majd a legkisebbek és a nagyobb gyermekek. A biztonságos, esztétikus játszó helyet kerítéssel veszik majd körül. Átadását augusztus 8-ára tervezik.