CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. jĂşlius 13., kedd 22:03


Kópházi járda

Kópházi járda
 
Új, mintegy 400 méter hosszú járdát építenek Kópházán. A forgalmas 84-es főút mellett több mint hétmillió forintból megvalósuló beruházás felerészben állami támogatásból valósul meg.
A 84-es főút egyik legforgalmasabb szakasza a kópházi, ahol az öt évvel ezelőtti mérési adatok szerint óránként háromezer-háromezer ötszáz jármű, köztük rengeteg kamion halad át. Az útnak eddig csak egyik oldalán volt járda. A kópháziaknak közel tíz évet kellett várniuk, hogy a másik oldalon is megépülhessen a biztonságukat védő járda; amire most egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőség. A beruházás teljes költsége 7 millió 200 ezer forint, ennek felét az elnyert, vissza nem téríten-dő állami támogatásból fedezi az önkormányzat. Az útépítési munkálatokat várhatóan a héten fejezik be.

Pilsits Mária polgármester a Cyberpress-nek elmondta, hogy további fejlesztéseket is terveznek a határmenti településen, ahol - ugyancsak pályázati pénzből - többek között az Ikva holtágán szeretnének a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos áthaladását egyaránt megkönnyítő hidat építeni, valamint a tervek szerint tovább javítják az úthálózatot.

Tóth Anita Lilla