CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. jĂşlius 13., kedd 22:59


A Fidesz nehezményezései és javaslatai

Villa sor 4.: A Fidesz a reprezentációs célú felhasználás ellen

A Fidesz nehezményezései és javaslatai

- Nem a soproniak javát szolgálja a ,,repi" vendégház - mondta Abdai Géza frakcióvezető, a Polgári Összefogás frakciója nevében mai sajtótájékoztatóján.
A helyi ellenzék nehezményezi, hogy a  soproni Villa sor 4. szám alatti, alapos felújításra váró, jelenleg önkormányzati tulajdonú villát a szocialista városvezetés reprezentációs célokra szeretné felhasználni, mint ahogyan azt , hogy minderről a helyi napilapból szereztek tudomást.

Abdai Géza

A Polgári Összefogás a helyi lapból úgy értesült, hogy a város 80-90 millió forintot kitevő költséggel szeretné felújítani az ingatlant, amelybe aztán a városba érkező  magas rangú politikusokat és az önkormányzat vendégeit szállásolná el.

A Fidesz ,,ellenzi a rongyrázást" - jelentette ki Abdai Géza, hozzátéve: az elmúlt másfél év alatt 3,5 milliárd felvett hitellel a város eladósodott, ezért ,,a villát ne repizésre, hanem a soproniak javára használjuk", annál is inkább - tette hozzá a képviselő – hogy vendéglátásra  kitűnő színvonalú szolgáltatást nyújtó szállodái vannak a városnak.

A Fidesz több közhasznú felhasználásra javaslatot is tett például nyilvános árverésen történő értékesítésre, és a befolyt összegnek a város javát szolgáló cél érdekében történő felhasználására, vagy piaci alapon kialakított önkormányzati bérlakásokra, vagy önkormányzati közhasznú intézmény elhelyezésére, amelyek a Fidesz szerint mind jobb megoldást jelentenének a bevételt nem hozó ,, elfogadhatatlan rongyrázás" helyett, amely a  80-90 milliós költség mellett a fenntartási költségkkel is sújtaná a várost..
Újságírói kérdésre válaszolva Abdai Géza azt is kifejtette, hogy az idei költségvetésnek nincs az említettekre vonatkozó tételsora.
T.É.