CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. július 16., péntek 11:33


Az Ikva Rádió hírei

A 85-ös főút baleseteinek 10% -a Nagycenknél történik A forgalom és ezáltal a balesetveszély nyáron, a turistaszezonban csak fokozódik. Legutóbb egy német állampolgár vesztette életét a 84-es, 85-ös főutak kereszteződésében.
A fennálló helyzet javítása érdekében - a megyei közgyűlés alelnöke kezdeményezésére helyszíni bejárást tartottak tegnap, a rendőrség és közútkezelő szakemberei valamint a nagycenki önkormányzat közreműködésével.

Kullancsok elszaporodása veszélyezteti Sopron környéki kirándulókat. Ennek oka az enyhe tél és a rovarok számára kedvező csapadékos, hűvösebb nyár. A Magyarországon fellelhető 42 fajta kullancsból az emberre veszélyes betegségeket az úgynevezett vörös hasú kullancs terjeszti. A megelőzés érdekében ügyeljünk a megfelelő öltözködésre és a túra utáni átvizsgálást sem mulasszuk el.

Üzembe helyezték Sopron új, gázmotoros erőművét, amely több mint hatezer lakás és intézmény számára biztosítja a távhőellátást. A közel hárommilliárd forintos beruházással biztonságosabbá és takarékosabbá vált a hőellátás a városban. A 13,2 MW teljesítményű gázmotoros üzem a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel; a város távhőkörzeteit 3 és fél km hosszú vezetékkel kapcsolták össze.

Kópházán eddig csak a 84-es számú főút egyik oldala rendelkezett járdával. Most a gyalogosok védelme érdekében egy 400 méter hosszú, új járdát építenek. A több mint hétmillió forintos beruházás felerészben állami támogatásból valósul meg.

A fertőszéplaki képviselők többsége hétfő este ismét az önfeloszlatást támogatta, semmint hogy elnézze a polgármester és a hivatal egyik előadója közötti feltételezett viszonyt. A testület öt-három arányban erősítette meg korábbi határozatát, így a faluban időközi választások lesznek - írja a Kisalföld

Lassan megyénkben is megkezdődik az aratás, szakemberek szerint, ha az időjárás is megengedi a hét végén nekilátnak a búza betakarításának. A gabonának ugyanakkor még mindig nincs ára, hiszen a felvásárlás nem kezdődött meg, így a termelők még bizonytalanok.