CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2004. július 16., péntek 23:05


Teruyoshi Inagawa japán nagykövet Sopronban

Sopron igen híres és népszerű a japán turisták körében

Teruyoshi Inagawa japán nagykövet Sopronban

- Sopron nagyon gazdag kulturális hagyományainak köszönhetően igen híres és népszerű a japán turisták körében - mondta Teruyoshi Inagawa japán nagykövet Sopronban, aki a Magyarországot igen kedvelő japánokhoz hasonlóan, Magyarország történelmi múltat idéző helyek között Sopront különösképpen kedveli.


A város gazdag kulturális értékeit igen jól ismeri, miután hosszabb időt Bécsben is töltött a nyolcvanas évek idején, és a 1989-es, a vasfüggöny lebontásával kapcsolatos eseményeket is különös érdeklődéssel figyelte.

Teruyoshi Inagawa nagykövet Walter Dezső polgármesterrel

Kazunoval, Sopron japán testvérvárosával való kulturális kapcsolatok szorosabbá tétele volt látogatásának egyik célja, amelynek aktualitást ad az a tény is, hogy a közeljövőben soproni delegáció utazik Kazunoba. A belvárosi sétáját megelőzően Teruyoshi Inagawa a városházán találkozott Walter Dezső polgármesterrel, ahol szó esett arról is, hogy a soproni testvérvárosi kapcsolatokon keresztül miként adódik lehetőség arra, hogy Japán betekintést nyerjen az Európai Unióban zajló folyamatokba.

T.É.