CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. július 19., hétfő 16:49


Zemun Beograd - Matáv 2–2 - Széchenyi regatta - Hegyikerékpáros cross country OB

Sporthírek


Zemun Beograd - Matáv FC Sopron 2–2 (2–0)
Altlengbach, 100 nézõ. V.: Krenses (osztrák).
Sopron: Molnár – Földvári, Devnár, Bagoly (Burkus), Vincze Z. (Csikós), Lazic (Szalai), Janjic, Pintér (Hanák), Fehér, Sira, Tóth M. (Balaskó). Edzõ: Dajka László.
Gsz: Sztankovics 2 (egyet 11-esbõl), ill. Sira, Lazic.
Szerdán este 20 órakor a Káposztás utcában a Levszki Szófia lesz az ellenfél.
Petõ Zoltán, a Matáv FC Sopron válogatott labdarúgója, a török Kayserispor csapatához igazol. No comment... de mégis. A Matáv rövid idõ alatt elvesztette Hajdút, Milintét, Grósz, Lambulicsot, Petõt, és Husztit. Volt egyszer egy csapat... Lesz, netán megint egy csapat...
A vasárnapi, ausztriai edzõmeccsen, a Matáv FC tesztelte a szlovák védõt, Devnárt. A soproniakat egyébként kapcsolatba hozzák, Szekeres Tamással (32 éves) is, aki hatszor szerepelt a nemzeti tizenegyben. Korábbi klubjai: FTC, DVSC


Pozsony, leány kosárlabda EB:
Magyarország – Bulgári 65-41.
Honti négy pontot dobott, és jó labdákat adott a társainak.. A magyar válogatott bejutott a 2005-ben Tunéziában megrendezendõ VB mezõnyében.

Oroszország – Magyarország 81-54
Tajkov Georgina 7 egységnyi sikert ért el, Honti 4 pontig. Az oroszok persze ennyivel nem jobbak, de csapatunk miután levonta a szükséges konzekvenciákat, már inkább a bronzmeccsre koncentrált.

Magyarország – Szerbia Montenegró 73-63
Csapatunk az újabb pozsonyi sikerrel megszerezte a bronzérmet, Honti 4, Somgyi 10, Tajkov 4. Gratulálunk!

Történelmi helyzetbe került Sopronban a nõi kosárlabdázás, a napokban megszületik majd az a megállapodás, melynek értelmében a Fotonban játszik majd az MKB-Euroleasing néhány játékosa.
Bízunk abban, hogy az együttmûködésbõl mindkét klub tud majd profitálni.


Széchenyi regatta:
A Fertõn az elmúlt szombat és vasárnap, gyenge szélben, 29 magyar és osztrák kalóz típusú hajó indult, a hagyományos versenyen, melyet az osztrák Schachtl - Gilhofer kettõs nyert meg a Wiener Yacht Club színeiben. A csapatversenyt az FVE elsõ csapata nyerte az FVE második vonala elõtt, míg a harmadik hely a MAFC-nak jutott.

Hegyikerékpáros cross country OB, Ágfalva:
385 indulót jegyzett a kerékpáros versenyen a - Vadon Lovasclub mellett felállított – zsûri. Az óriási melegben a férfiak elit mezõnyében Vidák János (MOAB) nyert, míg a hölgyek versenyében a favorit Vajda Márta (MARATON-Merida) nyert.
A legjobb soproni bringás hölgy Papp Katalin, sérülése miatt nem indulhatott. A férfiak rövidtavú versenyében Horváth Csaba (Soproni Heavy Tools) diadalmaskodott), mögötte az SKC Tömöridé lett az ezüstérem. Érdekesség, hogy az olimpián is induló Vinczeffy Zsolt csak az ötödik helyett tudta megszerezni.

A Kisalföld közlési alapján ismerté vált, hogy Sopronban jégcsarnokot építenek!


W.F.