CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. jĂşlius 20., kedd 21:26


Faiparos Diáktalálkozó Marosvásárhelyen

Faiparos Diáktalálkozó Marosvásárhelyen

 A Brassói Magyar Diákszövetség szervezésében tegnap Marosvásárhelyen elkezdődött a III. Erdészeti és Faipari Nyári Egyetem. A Faiparos Diáktalálkozó (Sopron-Brassó) résztvevői között nem csak romániai és magyarországi, hanem újvidéki, zólyomi, zágrábi erdőmérnök és faiparis hallgatók is vannak.

A találkozó célja, hogy egy olyan magyar erdészeti és faipari értelmiség kialakulásához járuljon hozzá, amely szoros kapcsolatban áll a Kárpát-medence más régiói szakmai képviselőivel. Fontos, hogy a résztvevők megismerkedjenek a különböző régiók kulturális örökségével, továbbá, hogy a kisebbségben élő magyar diákok anyanyelvükön képezhessék magukat, s aktívan részt tudjanak venni a magyar nyelvű tudományos életben.

A hat napig tartó rendezvényen több bútorgyár meglátogatására is sor kerül (Mark Prod Holz és Mobex -Marosvásárhely, Hangszergyár -Szászrégen, Romwood - Gyergyószentmiklós). A szakmai előadásokon, megbeszéléseken kívül a szórakozásra és a kirándulásra is jut egy kis idő: Marosvásárhely történelmi nevezetességeivel és a parajdi sóbányával is megismerkedhetnek a résztvevők. (Népújság információ)