CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. jĂşlius 21., szerda 14:48


Gondban van Rátgéber - Alakul a Foton - Elhunyt Neher István

Sporthírek


Változatlanul tartja magát az a hír, miszerint a Soproni Ászok – SMAFC kosárlabda csapat soproni edzővel kívánja az NB I A csoportjába történő visszakerülést megvalósítani. A tervhez , sok lelkesedést, pénzt és megfelelő mentalitást kívánunk mindazoknak, akik a terv megvalósításáért dolgoznak majd. Az új edző nevét néhány napon belül közöljük.

Néhány napig San Marinoban-ban tartózkodott az MKB-Euroleasing egyik utánpótlás kosárlabda csapat. Plakovics Tamás, edző vezetésével. Az ottani tornán, 54 csapat indult, a tíz soproni lány megállta a helyét. Közülük leginkább Ilosfai Mónika és Orbán Katinka tett a sportközösség szakmai tudásának növelésért.

Gondban van Rátgéber László, a női kosárlabda válogatott edzője. Többen, különböző okok miatt, nem kívánnak részt venni a felkészülés örökös színhelyén Pécsett tartandó edzőtáborozáson. Nos aki nem megy az számolhat egyhónapos eltiltással , klubja pedig ötmilliós pénzbűntetéssel.

Alakul a Foton kosárlabda csapata Szilaski Tamás, az új edző, Szőke Ildikó valószínűleg Zalaegerszegre megy, Lódi Eszter Szekszárdra, Burgmann Bernadett pedig az USA-ban kaphat állást, úgy mint közgazdász. Akik maradnak: Halmos, Hadarics, Horváth A., Kocsis, Takács, Farkas P., és nem kizárt Dénes és Radnóty további soproni tartózkodása sem.
A Foton meccseire, kivéve a bajnoki táblázat első három helyezettjei elleni összecsapásokat, valamint az EK mérkőzéseket ingyen nézhetik meg a nézők

Az, hogy közeledik egymáshoz az MKB-Euroleasing és a Foton már nyílt titok, a részleteket a közeljövőben tudhatjuk meg.
Az MKB-Euroleasing a felkészülést augusztus másodikán kezdi meg. Képzeljünk el egy ilyen kezdőötöst: Bielikova, Kovacsevics, Horváth Zsuzsi, Blahuskova, Matovics, nem rossz, ugye?


Életének 70. évében elhunyt Neher István, „Öcsi” az SVSE volt labdarúgója, akinek egész családja a vasutas klub jelképes és valóságos szolgálatának jegyében élt és él mind a mai napig.

Németországban, az Alpok Kupa elődöntőjében: Feyenord (NL) – Bieledfeld (D)  4-2. A holland csapat kapuját, Babos Gábor jól védte! A mérkőzét az Eurosporton élőben láthattuk.

A Matávból Ausztriába távozott Horváth Lajos, szerződött viszont Hanák Viktor, s talán soproni futballista lesz Szekeres Tamás is. A csapat pénteken, július 23-án az ausztriai Ernstbrunn-ban az  Austria Magna gárdájával mérkőzik, este hat órától.

Jelenleg Armstrong vezet a Tour de France-on, miután megnyerte a 15. szakaszt

W.F.