CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. július 23., péntek 16:43


Soproni marhahús - Szanatórium - eladó - Jótékonysági hangverseny

Hírek, események


Továbbra is mintegy 260 millió forinttal tartozik beszállítóinak a Soproni Marhavágó Kft. A társaság június óta nem fizet a leadott állatokért. A Marhavágó Kft. új tulajdonosa a felhalmozott tartozásnak csupán 50%-át térítené meg, ezt azonban a beszállítók nem tartják elfogadhatónak.

A gazdák és a kereskedők január óta több mint tízezer vágómarhát adtak le a soproni húsüzemben. Ezek értékét májusig meg is kapták, azóta azonban szünetel a kifizetés. A Cyberpress információja szerint a tulajdonos Pick Rt. a Beef Invest Kft.-nek adta el üzletrészét, az új tulajdonos azonban csak a tartozás felét fizetné ki, azt is novemberi határidővel. Giczi Pál, a Farmer Kft. ügyvezetője kérdésünkre azt mondta: "Mi a 100%-os értékű vágómarhát hoztuk ide a vágóhídra, úgy tudjuk, hogy annak a húsát 100%-ban el is tudták adni, megfelelő áron. Szeretnénk hát vágóállataink teljes értékét megkapni." A beszállítók szerint etikátlanul járt el a Pick Rt., amikor tudtuk nélkül értékesítette soproni érdekeltségét. Bolla Tibor szerint - akinek csaknem 80 millió forinttal tartoznak -, a Pick Rt. olyan tevékenységet folytatott, amellyel embereket, családokat tett tönkre; az eladási botrányt pedig törvényes rablásnak mevezte. A Cyberpress úgy tudja: az új tulajdonos Beef Kft. cégbejegyzése még nem történt meg. A társaság megbízottja szerdán Sopronban folytatott eredménytelen tárgyalásokat a beszállítókkal.

Vevőre vár az egykori Gyermekszanatórium Sopronban. A Lövérekben évek óta kihasználatlanul álló ingatlant a tulajdonos Nyugat-Magyarországi Egyetem - a korábbi tervekkel ellentétben - mégsem oktatási célra hasznosítja.
A Lövér körút és a Villa sor közötti háromszintes épület, valamint a hozzá tartozó négyezer négyzetméteres kert csaknem kilenc éve áll üresen. Az értékes ingatlant most - eredeti terveitől eltérően - mégsem oktatási célra alakítja át, hanem értékesíti a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Az átalakítás munkálatai ugyanis mintegy 500 millió forintba kerülnének. A Cyberpress úgy tudja, hogy eddig tízen érdeklődtek az épület megvásárlására. Hivatalosan augusztus végén hirdetik meg az eladást.

Tóth Anita Lilla


Jótékonysági hangverseny az Ebenfurth-i kastély javára A Soproni Zongorafesztivál keretében, július 24 este fél nyolctól a Soproni Liszt Akadémia művészeinek közreműködésével jótékonysági hangverseny rendeznek az Ebenfurth-i kastély javára. A koncert helyszíne: Ebenfurth, Gemeindesaal