CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. jĂşlius 27., kedd 12:36


Austria Magna-MATÁV FC Sopron 6-0 (3-0)- MTK:visszatért Illés Béla- Copa America- Női junior kosárlabda EB Quimper- Tour de France- Fertő-tó átúszás- Katter Emlékverseny: Babos Csaba-Babos Tímea nyert

Sporthírek

Austria Magna - MATÁV FC Sopron 6-0 (3-0) Nemzetközi  felkészülési labdarúgó mérkőzés, 800 néző. V.: Katzberg. MATÁV: Molnár L. - Földvári, Debnar, Szekeres, Hanák - Bagoly (Szabó O.), Lazic, Bárányos (Balaskó), Fehér (Pintér), - Sira, Tóth M. Az ausztriai Ernstbrunnban lejátszott meccsen a szerdán Mattersburgban gólképtelen lilák ezúttal szokatlanul eredményesen futballoztak. Gsz: Vastics 2, Helsted 2,  Troyansky, Saurer. Az Austria kapuját Sáfár Szabolcs védte.
A Matáv július utolsó napján Csehországban, Zlinben játszik, ám július 27-én lesz még előkészületi meccse Sopronban is Dajka  László labdarugóinak. Az elsőkészületi meccsen a Baumgarten  csapatával találkozik a Matáv FC csapata, kedden 19órás kezdettel.

A Matáv augusztus hetediki ellenfeléhez, az MTK-hoz visszatért Szombathelyről Illés Béla, a 36 éves sokszoros válogatott labdarugó.

Copa America: a dél-amerikai labdarugó bajnokság döntőjében a brazilok győztek úgy, hogy a rendes játékidőben nem bírtak egymással a csapatok (2-2). A tizenegyespárbajban 4-2re múlták fölül Eduék az argentinokat.

Női junior kosárlabda EB Quimper (Franciaország) :   300 néző kísérte figyelemmel Magyarország- Lengyelország össszecsapást, melyen a magyarok győzedelmeskedtek 65-56-ra. A meccset a görög Masztrafisz és a z olasz Mattioli vezette. A kosárszerzők magyar részről Fegyverneky 5/3, Fürész  13/3, Zsovár, Vajda 19/9, Varga R., Bujdosó 15/6 , Horti 7, Muszbek 2, Czukor, Koncz, 2.  A magyar csapat edzői szerint (Sterbenz  Tamás, Füzy Ákos) Vajda remekelt, de társai is jól szerepeltek.
    200 néző figyelte a Magyarország- Horvátország mérkőzést, melyet a horvátok nyerték meg 64-59-re. A meccs vezetői az olasz Mattioli és a francia Julien voltak. Fegyverneky 6, Fürész 10/6,  Zsovár 2, Vajda 13/3, Varga 4., Cserék: Horti 12, Kiss 2, Bujdosó 8, Muszbek 2, Czukor, Koncz, Vida. Az edző Sterbenz Tamás és Fűzy Ákos szerint a csapat gyengén játszott, bajok lehetnek...
    300 néző néző követte figyelemmel, ahogy a magyarok legyőzték 66-57-re a cseheket, az összecsapást a svéd Sharro és a francia Julien vezette. A kosárszerzők: Fegyverneky 8, Fürész 10/3, Bujdosó 10/3, Vajda 14, Varga R.6. Cserék: Zsovár 6, Horti 4, Czukor 6,  Kiss 2, Muszbek. Hosszabbításban nyertek a lányaink, folytatás kedden 15 órakkor a spanyolok ellen.

Lance Armstrong fölényesen nyerte a Tour de France-on az utolsó előtti szakaszt /egyenkénti indítású időfutam/. Armstrongnak( US Postal)  sikerült a végső győzelmet is megszereznie, immáron hatodik alkalommal ezzel csúcsot döntött...

Negyvenen vettek részt idén a Fertő-tó átúszásán.

A Babos Csaba-Babos Tímea kettős nyerte a Katter Emlékversenyt, miután a döntőben legyőzték a Palotai Gábor- Palotai Péter párost. Az versenyen 35 páros küzdött a végső gyözelemért, a Hotel Szieszta teniszpályáin.
Babos Zsuzsa a nemzetközileg is jegyzett teniszezőnő az amerikai Barkley egyetemen  tanul.

W. F.