CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. július 30., péntek 11:19


Honorarius Curatorok a Fertő-tájon- Ősztől megkezdi működését a Fertő-táj Világörökség Klub- Információs iroda nyitottak- 4000 éves búza Erdélyből

A Fertő-táj Világörökség hírei

A Fertő-táj Világörökség hírei

Honorarius Curatorok a Fertő-tájon
A Fertő-táj Világörökség Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy a térségben élő szakmájukban komoly érdemeket elérő tudósokat, művészeket és közéleti embereket felkérik tanácsadónak.
A tanácsadók, akik véleményükkel befolyásukkal Fertő-táj Világörökség megőrzését és fejlődését szolgálhatják, a honorarius curator címet kapták. A cím kifejezi, hogy tiszteletbeli posztról van szó és viselője elkötelezett támogatója a Fertő-táj Világörökségnek.
A Honorarius Curatorok 2004. július 14-én vehették át megbízó levelüket a fertődi Polgármesteri Hivatalban.
Az Egyesület név szerint Bak Jolánnak, Andrássy Péternek, Dr. Bessenyei Istvánnak, Dr. Gimesi Szabolcsnak, Grubits Jánosnak, Dr. Kárpáti Lászlónak, Kenessei Károlynak, Kovács Alajosnak, Kovács Györgynek, Dr. Merkei Attilának, Dr. Winkler Gábornak adományozott honorarius curatori címet.

Ősztől megkezdi működését a Fertő-táj Világörökség Klub
A klub célja a világörökségek népszerűsítése,  a lakosság aktivizálása, bevonása a világörökségi munkába, a nyilvánosság kiterjesztése.
A tagok jogai: részvétel a szemináriumon, ingyenes hírlevél,  véleménynyilvánítás, javaslat tétel a világörökségi munkával kapcsolatban.
A tagság feltételei: egyéves tagság, melynek díja 200Ft/év. Községszépítő Egyesületek tagjai 50% kedvezményben részesülnek.(A tagok regisztrálását a személyi jogok tiszteletben tartása mellett a Fertő-táj Világörökség Egyesület Titkársága végzi.)
Az első szemináriumot a szervezők szeptemberre tervezik, melyet a fertődi Esterházy kastély egykori címzetes igazgatónője Bak Jolán tart.
Jelentkezési lapot a fertotaj@mail.datanet.hu címen,lehet kérni, vagy személyesen a Titkárságon Kőfaragó Tímeánál.

A Fertő-táj Világörökség Titkársága a nagy közönség előtt is megnyitotta információs irodáját
Aki úgy gondolja, hogy kínálatát szeretné megjelentetni az irodában is, azt arra kérik, hogy személyesen, vagy postán juttassa el prospektusát a következő címre:
Fertő-táj Világörökség Egyesület 9436, Fertőszéplak, Nagy Lajos u. 43.

 4000 éves búza Erdélyből
A Soproni Castanea Egyesület 4000 éves ősi búzafajta meghonosításához keres partnereket a Fertő-tájon, olyan gazdálkodók vagy földtulajdonosok jelentkezését várjuk, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy ezzel a régi búza fajtával foglalkozzanak. További információ a Castanea telefonszámán: 99/321-129.

(Forrás: a Fertő-táj Világörökség Havi hírlevele I. évfolyam 5. száma 2004.július 30.)
Weboldal: http://www.vilagorokseg.hu/