CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. február 07., hétfő 00:00


A Kecskemét nehéz ellenfél volt

A GYSEV csak hosszabbításban nyert

NBI A CSOPORT NÕI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉSEK:

GYSEV-RINGA - KECSKEMÉT 72:69 (32:27, 62:62)


Hát a Béres utáni korszak második mérkõzésére nem lehet büszke a GYSEV. Erõsen döcögõ játékkal, a hosszabbításban legyõzni egy jó indulattal is csak a középcsoportba tartozó ellenfelet, több mint szégyen. Azt hittük, hogy Béres távoztával a morálisan magára talált együttes reneszánszát éli és könnyed játékkal legyõzi a Kecskemétet. Lehet, hogy a vezetõk mégsem találták meg a hiba valódi okát? Legyünk türelmesebbek és majd minden kiderül. Csak nehogy késõ legyen.

A mérkõzés nagyon rosszul indult hazai szempontból, mert az elsõ kosarat csak az 5. Perc végén szerezte a bajnok. A vendégek 9:2-re elhúztak és sokáig váratott magára az egyenlítés. A félidõ közepén átvette a vezetést a GYSEV Eördögh remek megmozdulásaival, azonban a Kecskemét nem hagyta magát és fõleg Herbster révén megint átvette a vezetést. A játékrész legvégén Poto és Dénes hármasaival sikerült öt pontos elõnyt szerezni.

A második félidõben is álmosan kezdett a soproni társaság és a 24. Percben a vendégek utolérték a hazaiakat. Ezután 10 percig a vezetést meg is tartották, megint Herbster és Paradiz volt eredményes. Feltûnõ volt Mandic hihetetlenül gyenge formája, szinte minden dobását elhibázta - pedig szórta a labdákat -, és felesleges faultokat vétett. A soproni 3-2-es zónát könnyen átjátszották és Dénes 3 pontosa kellett, hogy hosszabbításra kerüljön sor. A hosszabbításban sem született megnyugtató soproni elõny, így a befejezés elõtt néhány másodperccel csak a véletlennek tudhatjuk be, hogy a palánk alól háromszor sem tudtak a vendégek a kosárba találni. Az elveszített labdát szabálytalanul akarták visszaszerezni és a megítélt büntetõket Hollósy értékesítetteígy alakult ki a szerény három pontos gyõzelem.

GYSEV: POTO 11/3, EÖRDÖGH 19, Mandic 5, Radnóty, Vilipic 11, Cs: DÉNES 15/9, Hollósy 8, Donkó 3. Edzõ: Saeed Armaghani.

Kecskemét: PEREBIZ 14/6, Kovács A. 5/3, HERBSTER 23, Vojnics 4, Dzsuver 8, Cs: Eperjessy 4, Fürész -, Fück -, Horváth A. 11, Vida. Edzõ: Novák Gábor.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - KECSKEMÉT 61:43 (26:28)


A Kecskemét egy hétvégén letudta mindkét soproni mérkõzését. A találkozó elején a soproniak 8:2-re elhúztak, azonban rögtön jött a vendégek idõkérése. Ezt követõen is Ambrusék irányították a játékot és 18:11-re is vezettek. Ezután mintha rövidzárlat következett volna be , mert a vendégek Kovács A. és Perebiz révén ledolgozták a hátrányt, sõt a félidõre át is vették a vezetést.

A második félidõ elsõ felében is jól tartotta magát a vendég csapat, míg nem az erõ kezdett fogyni és a Postás fõleg Ambrus és Bíró révén jelentõs elõnyre tett szert. A Postásnál ismét a centerek hozták a mérkõzést és elgondolkodtató, hogy a kis emberek hétrõl hétre gyenge dobóteljesítményt nyújtanak, csak ritkán dobnak jó százalékkal. (lásd az alábbi jegyzõkönyvet).

Postás:Delmis 7, Szemerédi 7, Fodor 6, AMBRUS 28, BÍRÓ 11,Cs: Ördög -, Englert -, Szenes 2, Edzõ: Meszlényi Róbert.

Kecskemét: PEREBIZ 10/6, KOVÁCS A. 14/6, Herbster 6, Vojnic -, Dzsuver 8, Cs: Eperjessy 3, Horváth -, Vida 2. Edzõ: Novák Gábor.

Tvordy György