CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. augusztus 03., kedd 10:46


Brazília lépett Dél-Amerika trónjára

Focinapló - 2004. Július

Focinapló - 2004. Július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 1. Portugáliában már az elődöntőknél tartanak a megmaradt résztvevők, itt a házigazda Portugália egy élvezetes meccsen 2:1-re túllépett Hollandián, a másik ágon pedig Görögország komoly meglepetést okozva intelligens futballal kiverte az utolsó favoritot is, mivel hosszabbításban 1:0-ra nyert Csehország ellenében.

július 4. Az Európa Bajnokság döntőjében megismétlődött a nyitómérkőzés felállása, a házigazda Portugália a kezdetben esélytelennek tartott Görögországgal csapott össze. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, melyben végül ismét csak a fegyelmezetten játszó görögök jutottak a mennybe, és lettek 1:0-ás győzelmükkel Európa bajnokai.

július 14. Megkezdődtek az UEFA-kupa selejtezői, idén a Kispestnek már egészen korán be kellett szállnia, azonban vette az első akadályt, még ha nem is túl meggyőzően. Az örmény MIKA Asztarak ellen idegenben 1:0-ra győzni tudott, majd egy hazai 1:1-el a továbbjutást is bebiztosította a budapesti csapat.

július 19. Véget értek a Copa Amerika csoportmérkőzései, hiába fogadkoztak a kiscsapatok, föleg a házigazda Peru, de igazán nagy meglepetés nem történt, az elődöntőkben Brazília büntetőkkel (1:1 után) kiverte Uruguayt, míg a másik ágon Argentína sima 3:0-al küldte haza Kolumbia csapatát.

július 27. Szuperrangadóvá vált a Copa America ez évi döntője, a rendes játékidőben Brazília 2:2-re jutott Argentínával, mivel azonban Dél-Amerikában nincs hosszabbítás, ezért büntetőrúgások következtek, melyben végül Brazília diadalmaskodott.

július 30. Igazi szenzáció történt a Libertadores Kupa tekintetében is. Itt idén egy “névtelen” kiscsapat, a kolumbiai Once Caldas diadalmaskodott, a döntöben legyőzve az argentín Boca Juniors gárdáját.