CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. augusztus 04., szerda 14:59


Nyári Moziklub - Wagner - Liszt Fesztivál - Kodály téri játszóter

Hírek, események


A nyári Moziklub keretében a Monthy Pithon csoport rendezőinek filmjeiből válogatva augusztus 5-én Brian élete című filmet vetítik a Széchenyi István Városi Könyvtárban 15 órai kezdettel


Oravecz György zongoraestjével kezdődik meg az idei
Wagner - Liszt Fesztivál augusztus 7-én. A fesztivál helyszínei Fertőrákosi Barlangszínház és Sopron.
A jegyeket Sopronban a Pro Kultúra Kht. Jegyirodájában (Sopron Liszt F. tér 1. tel: 06-99/517-517) vásárolhatnak az érdeklödők.
Részletes információ:
www.wagnerfestival.hu honlapon olvasható.


Elkészült Sopron legújabb, a Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb játszótere. A játszó­park az Európai Uniós normák szerint, 14 millió forintból épült meg. A beruházáshoz szükséges pénzt pályázaton nyerte az önkormányzat.

Játékvár, mászófal, rugós játékok, homokozó és az elmaradhatatlan hinta szolgálják a gyere­kek tartalmas kikapcsolódását Sopron legújabb játszóterén a Jereván lakótelepen. A városban - pályázati forrásból - eddig három játszóteret újítottak meg: az Ibolya úton, a Kőfaragó téren és az Erzsébet kertben, nemrég adták át a Kuruc dombit, és most - 14 millió forintból - elkészült a Kodály téri is. A több mint 1400 négyzet­méteres gyermek­park a szombathelyi Kaland­város után a második legnagyobb Nyugat-Magyarországon – mondta el a Cyberprees-nek Hruby József. A felújításokat közbeszerzési eljárás keretében valósította meg az önkormányzat. A Kodály téri játszóteret – bár a gyerekek már birtokba vehették – hivatalosan vasárnap, a Jereváni napok programjai között avatják fel. Sopronban csaknem 40 játszótér található, többségük felújításra vár. Ame­lyek nem felelnek meg az Európai Unió követelményeinek, azokat legkésőbb 2008-ig át kell alakítani – tette hozzá az alpolgármester.

Tóth Anita Lilla