CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 07., szombat 12:08


Időközi parlamenti választás:

Firtl Mátyás a Fidesz képviselőjelöltje

Firtl Mátyás a Fidesz képviselőjelöltje

Firtl Mátyást indítja az időközi parlamenti választáson a Fidesz Magyar Polgári Szövetség – jelentette be pénteken Szájer József Sopronban. A választóknak azért kell ősszel ismét az urnákhoz járulniuk, mert Szájer József Európai parlamenti mandátumhoz jutott, így a 7-es körzet képviselői helyéről le kellett mondania.

    Szájer József helyére a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnökét, Firtl Mátyást jelölik.
    Firtl Mátyás szerint fontos feladat a Bécs-Sopron-Graz vasúti tengely fejlesztése, a városi kórház regionális szerepének emelése, valamint egy új üdülőtelep létrehozása Fertőrákos és Sopron között. A politikus oly módon szeretné a városban élők érdekeit képviselni, hogy érezhetően javulhassanak a soproni polgárok életkörülményei – mutatott rá a pénteki sajtótájákoztatón. A választást várhatóan októberre vagy novemberre írják ki.
    Szájer József 1990 óta az Országgyűlés tagja, a soproni körzetben háromszor nyerte meg a voksolást. A politikus pénteki tájékoztatóján hangsúlyozta: szívesen kitöltötte volna a maradék másfél évet mandátumának idejéből, erről azonban a hatályos törvények szerint nem volt lehetőség.
    Hozzátette: az Európai Parlamert képviselőjeként ennek a térségnek, egész Győr-Moson-Sopron megyének és Veszprém megyének a képviselője lesz, ezért irodát tart fenn Sopronban és Veszprémben is.
“Nem szakad meg tehát a kapcsolat, továbbra is soproni képviselőnek tartom magam.” – fogalmazott Szájer József.

Tóth Anita Lilla