CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 08., vasárnap 00:07


Ismeretlen tettesek megrongálták az MSZP Magyar utcai székházának egyik ablakát

Ismeretlen tettesek megrongálták az MSZP Magyar utcai székházának egyik ablakát

A tegnap hajnalban történtekről a Jereváni Napokon jelen lévő Kalmár István alpolgármester, az MSZP soproni szervezetének alelnöke tájékoztatta a sajtó jelenlévő képviselőit.

A politikus véleménye szerint a Fidesz és szövetségesei az utóbbi időben a jobboldali médiákban negatív éllel támadják a szocialista városvezetést, úgy gondolja, hogy "ez a fajta stílus, amit ők elkezdtek, eredményezheti az ilyesfajta atrocitásokat, támadásokat".
Kalmár István értékelése szerint mind a két nagy és a kisebb, jelöltet állító pártnak is el kell gondolkodnia, hogy milyen hangvételben, milyen stílusban folytatják le az időközi országgyűlési választást, mindent meg kell tenniük hogy ilyenfajta atrocitásokra ne kerülhessen sor.
Az alelnök tájékoztatása szerint értesítették a rendőrséget, de nem látnak sok esélyt arra, hogy elfogják a tettest. Augusztus 7-én hajnali három órakor egy hatalmas betondarabbal zúzták be a székház kettős ablakát, amely a falat és a parketát is tönkretette, megsértette. Kalmár István elmondta: a betondarab nem származhatott a közelből, ezért úgy gondolja, hogy tudatos és kifejezetten az MSZP irodája elleni támadás volt a székház megrongálása, megtették a szükséges feljelentést, ugyanakkor reméli, meg tudják állítani ezt a fajta erőszak hullámot, ami most elindult a városban.

tsz