CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. augusztus 08., vasárnap 17:01


Széchenyi emléktúra: veterán autós találkozó- Felújítások az evangélikus temetőben- Új állatritkaságok a győri vadasparkban- 12. országos vadászati, halászati, természetvédelmi képzőművészeti tárlat

Hírek, események

Széchenyi emléktúra - veterán autós találkozó. Cseh, osztrák és magyar old timerek hat nap alatt 720 kilométert tesznek meg magyar és osztrák tájakon a Sopron központtal szervezett Széchenyi emléktúra keretében.
1911-es Opel Torpedo, Mercedes Cabriok, eredeti Ford T-modell is látható a guruló múzeumban.
A túrára az 1945 előtt gyártott járművek nevezhettek be.
Ugyan a soproni rajtot egy hatalmas vihar előzte meg, de az emléktúra résztvevői elindultak az ausztriai Fraknó vára, valamint Kismarton felé.

Felújítások az evangélikus temetőben Tízmilliós nagyságrendű költséggel folyik a soproni evangélikus temető ravatalozójának belső felújítása, amellyel egyidőben a temető – hetven autó számára helyet biztosító – parkolója kialakítására is sor kerül. A soproni önkormányzat és az evangélikus egyház közötti köztemetői szerződés alapján a város hatmillió forinttal támogatja a felújítási munkálatokat.
A kéthónapos munka során a ravatalazó-belső és a százéves oltár restaurálása mellett korszerűsítik a villamoshálózatot, és a világítást.

Több állatritkasággal gazdagodott a győri vadaspark A győri állatkert vásárolta meg a csődeljárás alatt álló osztrák szafaripark Rotschild-zsiráfját, amelyet a múlt hét folyamán már át is szállítottak új lakóhelyére. A csaknem ötméteres és hétszáz kilós állat befogása és szállítása nem volt könnyű feladat, amúgy szakemberek és újságírók népes csapata is asszisztált a művelethez.
A hétéves, Fabio névre hallgató zsiráfbikát 7500 eurórért vásárolták meg.
A szafaripark felszámolásával a győri vadaspark további állatritkaságokkal is gazdagodott a szabályosan és szakmai szempontokat is messzemenően érvényesítő licit során.

A 12. országos vadászati, halászati és természetvédelmi képzőművészeti kiállítás A soproni Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) Barátossy Gábor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője ajánlásával nyílott meg a 12. országos vadászati, halászati és természetvédelmi képzőművészeti kiállítás. A tárlatot a Békés Megyei Képtzőművészeti Szabadiskola Egyesület Alkotótábora résztvevőinek munkái alkotják, és augusztus 24-ig szerda kivételével, naponta 13.00 és 18.00 óra között tekinthető meg.