CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 09., hétfő 23:03


Firtl Mátyás elítéli az erőszakos cselekményeket, az etikátlan kampányeszközöket

Firtl Mátyás elítéli az erőszakos cselekményeket, az etikátlan kampányeszközöket.

Firtl Mátyás, soproni országgyűlési képviselőjelölt rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a Kisalföld c. napilap 2004. augusztus 9-i számában megjelent, “Betörték a városi MSZP-iroda ablakát” című írásban megfogalmazottakra, amelyek szerinte, félreérthető párhuzamot vonnak a Fidesz soproni képviselőjelöltjének hivatalos bemutatása és a helyi MSZP-irodában történt rongálások között.

Mint ismeretes, szombaton hajnalban ismeretlen tettes több kilós betontéglával bezúzta a soproni MSZP-iroda ablakát.

A napilap mai számában megjelentekkel kapcsolatban Firtl Mátyás kijelentette, hogy a cikkben megfogalmazottak téves következtetések levonására inspirálják az olvasót.
,,A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség abban érdekelt, hogy az időközi képviselőválasztás rendben, a normális mederben folyjon le.
Egyetértek Kalmár István alpolgármester úrral abban, hogy a bal- és jobboldali szimpatizánsok egyaránt elítélik az erőszakos cselekményeket, az etikátlan kampányeszközöket. A kereszténydemokraták értékrendjétől is idegen az effajta megnyilvánulás.
A múlt heti hivatalos bemutatás-bemutatkozás alkalmával elmondtam, hogy megválasztásom esetén a város vezetésével együttműködve Sopronért és térségért fogok dolgozni.
Ezen kijelentésemet ezúton is csak megerősíteni tudom.” - mondta Firtl Mátyás.

P.Z.