CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. augusztus 10., kedd 14:28


Guruló múzeum – veterán autósok a Széchenyi Emléktúrán

Guruló múzeum – veterán autósok a Széchenyi Emléktúrán

Hat nap alatt 720 kilométert tesznek meg magyar, osztrák és szlovák tájakon autózva a Széchenyi Emléktúra résztvevői. A nemzetközi találkozót - amelyen osztrák, magyar és szlovákiai veterán autósok vesznek részt -, a Magyar, a Burgenlani és a Szlovák Autóklub Uniós csatlakozásunk jegyében szervezte.

Valamennyi résztvevő automobil és motorkerékpár 1945 előtt készült - ez a nevezés feltétele volt - , közülük is egy 1911-es Opel Torpedó a legöregebb járgány. Az old timerek között találhatók Mercedes Cabrio-k, sőt, egy eredeti Ford T-modell is. Az old timerekkel tulajdonosaik naponta legalább 46 kilométert autóznak, míg a hatnapos túra leghosszabb távja 231 kilométer.

“Sági Endre, szervező, a Veterán Autóklub Magyarország tagja a Cyberpress-nek elmondta: mindenki remekül érzi magát, bármerre járnak, nagy szeretettel fogadják a ’Guruló Múzeumot.’ Mosolyt fakasztanak az emberek arcára és ez a lényege az egésznek.

A Veterán Autóklub negyedik éve szervez túrát a régi autók és motorok szerelmesei számára. Az autósok tavaly Vas és Zala megye legszebb vidékeit járták be. Az idén hazánk Európai Uniós csatlakozása jegyében zajlik a Széchenyi Emléktúra.

Augusztus 12-ig Sopronban és környékén, Ausztriában, valamint szlovákiai útszakaszokon tűnhet fel az autókonvoj.

Tóth Anita Lilla