CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 11., szerda 10:03


Monstre szórakoztatóváros Győr-Moson-Sopron megyében?

Több százmillió eurós beruházás 120 hektáron

Monstre szórakoztatóváros Győr-Moson-Sopron megyében?

Előreláthatólag Győr-Moson-Sopron megyében jelölik ki annak a monstre szórakoztató központnak a helyét, amelynek létesítéséről már hosszabb idő óta folytat tárgyalásokat az osztrák WinterWerbung GmbH által összefogott befektetői csoport az illetékes magyar hatóságokkal.
A Népszabadság információi szerint a vállalkozók elképzelése szerint a több százmillió eurós beruházás eredménye egy 120 hektáros szórakoztatópark és bevásárlóközpont lesz az ezekhez szükséges létesítményekkel: szállodákkal, bankokkal, üzletekkel, alapvetően a nemzetközi turizmus igényeire építve.

A létesítménykomplexum megvalósítását koordináló magyar részvénytársaságot már meg is alapították, a befektető szerint a szórakoztatóvárosban, illetve az ahhoz beszállítóként vagy más módon kapcsolódó magyar vállalatoknál közel ötezer ember jut majd munkalehetőséghez.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, továbbá a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.(ITDH) a lap érdeklődésére megerősítette, hogy a befektetőkkel hosszabb ideje tárgyalnak, de még számos finanszírozási és egyéb technikai részlet még tisztázásra vár.(nol-cyberpress)