CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2004. augusztus 11., szerda 13:03


Áttörték a kordont

Sziget Fesztivál 2004
Áttörték a kordont

2004. augusztus 10.

Hatalmas tömeg várakozik éjjel a HÉV-re. "Felférünk?" kérdezi aggódva egy punk lány a barátjától. Csend van és sötét. Aztán feltűnik a HÉV lámpája.. Elindulunk... Margit-híd, 6É. Néhány élelmesebb ember visszagyalogol egy megállót, hogy biztosan felférjenek. Nekik lesz igazuk. Zötykölődik alattam a busz. Bye-bye Sziget fesztivál.

"Hova mész, ha ez az utolsó szám?"

Két rocker gyerek rohant el mellettünk a Faithless koncert utolsó utáni ráadásánál. Egész koncert alatt tele volt a Nagyszínpad előtti tér, csakúgy mint amikor legutoljára itt voltak. "We come one" - mondja az énekes, s bíztat, hogy ugrálva táncoljunk, csakúgy, mint a Sunday 8 PM című albumról felcsendülő "God is a DJ" című szám alatt.

"Szevasztok!"

"Ez zene?" nyafog egy lány a barátnőjének. Belga is jó volt, fel is hívtam koncert közben egy ismerősömet, hogy a Balaton partján is élvezhesse a zenéjüket. A "köszönős" szám alatt cipőket és zacskókat dobáltak a tömegbe, egy másiknál pedig egy férfi és egy női táncos dobta fel a hangulatot, amikor leöntötték magukat iszappal, aztán tollban fürödtek.

Este hét körül kimentünk a bejárat elé, közben Inkalos emberek rohantak el mellettünk. Az egyik helyen a tömeg átszakította a kordont, és kiözönlött az útra. Több ezer ember várakozott arra, hogy bejuthasson a fesztiválra, hosszú sorok a pénztáraknál. A mai nap az utolsó nagy buli, hogy aztán egy évig regenerálódjunk.

Bacsi