CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 12., csütörtök 17:17


Falunapi program keretében Térségi Közösségi Házat avatnak augusztus 14-én, szombaton.

Közösségi házzal gazdagodik Sokorópátka

Közösségi házzal gazdagodik Sokorópátka

Falunapi program keretében Térségi Közösségi Házat avatnak augusztus 14-én, szombaton 12.00 órakor Sokorópátkán. A település új büszkeségét dr. Szakács Imre, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és dr. Medgyasszay László, a település országgyűlési képviselője adja át használóinak.
A falu középpontjában elhelyezkedő épületegyüttes első tagját, az orvosi és védőnői rendelőt 1992-ben adták át, majd 1997-ben az épület új szárnnyal bővült, melyben a gyógyszertár kapott helyet.
A most átadásra kerülő Térségi Közösségi Ház két funkciót lát majd el: a kerékpáros turizmus fogadására alkalmas pihenőhelyként szolgál, illetve a település lakóinak, civil szervezeteinek( Dalárda, Nyugdíjas Klub, Sportegyesület, Polgárőrség, Vöröskereszt) biztosít megfelelő helyszínt a közösségi tevékenységre.
A közel 20 millió beruházás 80%-át, 15,5 millió forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács biztosította, pályázati úton. A fennmaradó összeget az önkormányzat saját erőből finanszírozta.
A falunapi program keretében 10.30 órakor a Rákóczi utca végén Deák Ferenc plébános szenteli fel az útszéli keresztet. 13 órától a futballpályán ételkóstoló várja a vendégeket, a délután a gyermek, kulturális és sportprogramoké. A napot tűzijáték és utcabál zárja.
P.Z.