CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 16., hétfő 02:06


A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei elnökség sajtóközleménye

Az új sopron.hu honlapot bírálják

A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozat Győr-Mosmegyei elnöksége sajtóközleménybeon-Sopron bírálja az új sopron.hu honlapot

,,Sopron – www.sopron.hu címmel – nemrég új “hivatalos honlapot” készíttetett, amellyel kapcsolatban a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége sajtóközleményben fogalmazza meg kritikáját, rámutatva: ,,Ez a legteljesebb közügy, hiszen nem mindegy, hogy milyen arculattal jelentkezik Magyarország nyugati kapuja a nagyvilágban."
A FIDESZ-MPSZ Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége sajtóközleményében megfogalmazott kifogásai között szerepel, hogy ,, az új www.sopron.hu elképesztő és szánalmas hibáktól hemzseg. Az összes szerkezeti, tartalmi, nyelvi és stiláris pontatlanság számbavétele nagyobb terjedelmet igényelne, mint maga az új mű, ezért csak néhány példára hívjuk fel a figyelmet".
Néhány konkrét példa felsorolását követően a sajtóközlemény megfogalmazói szerint ,,a készítők maguk sem tudják, hogy “portál”, “honlap”, vagy “internetes oldal” volt-e kitűzött céljuk. E bizonytalanság felveti a megrendelő (Sopron Megyei Jogú Város) felelősségét."
A Kulturális Tagozat megyei elnöksége szerint: ,,egy jó internetes megjelenés elkészítése nem csupán informatikai feladat, hanem komoly gyűjtő- és rendszerező munka is egyben. Az új www.sopron.hu szellemi színvonala méltatlan Sopronhoz." - szól a sajtóközlemény, amelyet annak megfogalmazói a nyilvánosságnak szántan a vendégkönyvbe is beírtak.


A ,,készítők" reagáltak a kritikára:
,,Köszönjük a A FIDESZ-MPSZ Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei elnökségének, hogy írtak a vendégkönyvbe! Észrevételeik között több jogos kritika is megfogalmazódott. Ezeket igyekeztünk kijavítani! " - válaszolta a ,,készítők" nevében admin2 a vendégkönyvön keresztül.