CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Képviselőjelöltet állít a Jobbik Sopronban

Képviselőjelöltet állít a Jobbik Sopronban
,,Ha lehet, veletek, ha nem, akkor ellenetek!"

Kirkovits Balázs a Jobbik Magyarországért Mozgalom soproni képviselőjelöltje az őszi időközi parlamenti választáson - jelentette be a tegnap soproni sajtótájékoztatóján a párt elnöke, Kovács Dávid.

Kirkovits Balázst a Nemzeti Szövetség, a Nemzeti Front, a Független Kisgazdapárt is támogatja.
Kovács Dávid elnök a sajtótájékoztatón kifejtette: a valamikori egyetemista szervezetből alakult párt szerint Magyarországon az elmúlt 14 év alatt zsákutcába jutott a rendszerváltozás. A Jobbik Magyarországért Mozgalom a sikertelen rendszervltozásért is felelős jelenlegi magyar politikai elit, a Magyarországgal szemben ,,gyarmatosító " politikát folytató nyugat, továbbá a globalizációval és a torzult liberalizmussal szemben folytat harcot, amelyben az általuk nemzeti minimumként meghatározottakban együttműködőket tekinti szövetségeseinek.
A párt alapvető követelései között szerepel: a a magyar föld védelmében a földtörvény módosítása , a ,,nemzetállamot felszámoló" EU-alkotmányról való népszavazás, az EU-val megalkudott feltételek újratárgyalása, a keresztény, nemzeti szellemiség érvényesülése a kultúra a média, az oktatás területén, a privatizáció leállítása a stratégiai ágazatokban.

Jobbik: megméretteti magát Sopronban
Kovács Dávid elnök, Kirkovits Balázs képviselőjelölt,
Balogh András a választmány alelnöke, a soproni kampány vezetője

,,Ha lehet, veletek, ha nem, akkor ellenetek!" - határozta meg Kovács Dávid a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a Fideszhez és az MDF-hez való viszonyát.
Kovács Dávid szerint szükség van az összefogásra, de az csak azonos értékrendek mentén épülhet fel.

Újságírói kérdésre fejtette ki a politikus, hogy soproni képviselőjelöltük támogatottságára nincs felmérésük, de szerinte ,,az EP választás eredménye is azt mutatja, hogy létezik Sopronban egy jelentős keresztény, konzervatív gondolkodású csoport, amely fogékony arra, amit a Jobbik képvisel ."
Szintén újságíró kérdésre válaszolva, elmondta: a Jobbik a MIÉP-et is összefogásra szólította fel. A helyi tagságnak és felelős beosztású politikusainak kell eldönteniük, hogy mit választanak: az összefogást és az együttműködést a nemzeti célok érdekében, vagy az ,,elnöküknek a semmibe vezető messianisztikus önkirekesztését."

A sajtótájékoztatón Kirkovits Balázs képviselőjelölt bemutatkozásában elmondta: Sopronban született 1982-ben, tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a József Attila Postaforgalmi Szakközépiskolában és a Széchenyi István Egyetem, főiskolai tagozatának közlekedésmérnöki szakán (idegenforgalmi szakirányon) végezte.
A jelölt elérkezettnek látja azt a pillanatot, amikor ő maga tehet városáért. ,,Az országnak a jelenlegi, nem megnyugtató helyzetében szüksége van a tenni akaró fiatalság erejére" – mondta Kirkovits Balázs, aki szerint 1948, 1956 példája azt mutatja, hogy ,,a fiatalság számtalanszor kihúzta az ország toporgó szekerét a kátyúból".
A Jobbik helyi programjában szerepet kap Sopron turisztikai fejlesztése és a külföldiek soproni földingatlan-vásárlásainak kérdése.

A sajtótájékoztatón bejelentették a Jobbik Magyarországért Mozgalom szeptember 6-ától minden második pénteken a Liszt Szalon Kávéházban közéleti személyiségekkel folytatott beszélgetésekre hívja a választópolgárokat, ahol többek között Koltai Gábor, Raffay Ernő, Patrubányi Miklós, Siklóssy Beatrix, Kondor Katalin, Rácz Sándor lesznek a párt vendégei.

T.É.



2004. augusztus 28., szombat 01:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület