CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni Szüreti Napok: kövesse a webkameránkon- Táncház a Cinegében - Várkerület Galéria: Gyimóthy Zsuzsa tárlata - Debreczeny Zoltán festőművész kiállítása a Pannóniában

VII. Soproni Szüreti Napok Szeptember 4-én, szombaton és szeptember 45-én vasárnap folytatódnak a Soproni Szüreti Napok.
A Fő téri színes program alatt vasárnap estig soproni boros gazdák borkóstolóval és népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket.
A részletes program: http://www.cyberpress.hu/article.php?id=10070

Amíg az eseményről szóló képes beszámolónk Eseény rovatunkba felkerül, a Fő téri forgatagba a webkameránkon keresztül is bepillanthat.
http://webcam.sopron.hu/

Táncház a Cinegében A Cinege Alapfokú Művészeti Intézményben (Sopron, Petőfi tér 6.) ma 19.00 órától táncházat tartanak. Muzsikál Horváth Elek és zenekara, a táncház vendégei lesznek az erdélyi Vajdaszentiványból érkező táncosok.

Várkerület Galéria: Gyimóthy Zsuzsa tárlata A Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) Hívogató utcák címmel nyílik vasárnap, 11.00 órakor Gyimóthy Zsuzsa tárlata. A kiállítást Keresztély Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke nyitja meg.Közreműködik Kiss Norbert és Mechle Tamás. A tárlat szeptember 19-ig látogatható, munkanapokon 10-17 óra, hétvégén 10-13 óra között.
Gyimóthy Zsuzsa 1976-ban született Sopronban. Szombathelyen, majd Pécsen diplomázott biológia-rajz szakos tanárként. Jelenleg középiskolai tanár. Mesterének Derszib Etit tartja, aki az akvarell-technikát megszerettette vele. Első önálló kiállítása 2001-ben Sopronban a Plaza Galériában volt.

Debreczeny Zoltán festőművész kiállítása Debreczeny Zoltán festőművész kiállítása nyílik a Pannonia Galériában (Várkerület 75.). A tárlatmegnyitót Bayer Ilona újságíró tartja 2004. szeptember 5-én, vasárnap 16:00 órakor.

Debreczeny Zoltán autodidaktaként került a festészet mind magasabb régióiba: a festészettel, művészettel való folytonos ütközések, viták során vívta ki magának azon feltételeket, amelyek segítségével profi művésszé vált. Nincsenek bizonytalan megfogalmazásai, nem követ járt utakat. Repül - cikázik, mint a fecske, nagy biztonsággal kerüli ki az akadályokat. Képeinek, rajzainak varázsát, sikerét is az áradó mesélő kedve alapozza meg. Kifejezésmódja rendkívül meggyőző, ennek alapjául széleskörű műveltsége szolgál. Képei megállásra kényszerítenek minden szemlélőt. Kipellengérezi saját sorsát, az emberi gyengeségeket, a politikát, a visszás helyzeteket. A tárlat megtekinthető: 30-ig, naponta 9-17 óráig.



2004. szeptember 04., szombat 13:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület