CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

VII. Soproni Szüreti Napok

Sokak munkája látszik beérni egy-egy olyan pillanatban, mint amilyen a Szüreti Napok rendezvénye. Azoké, akik a soproni bor ügyében több mint egy évtizede folyamatosan fáradoznak, azért, hogy a Fertő tó körüli lankákon elterlő 1200 hektáros borvidék nedűje az őt megillető helyre kerüljön a bortermelők piacán.
Mert ugyan még az 1277.évi városalapító oklevél is említi a soproni bort, majd az ezernyolcszázas években Richard Bright, angol utazó azt írja: ,,a város hírneve nagy, borainak révén székhelye a megyének", mégis új korszakot jelent az elmúlt évtized, amióta a soproni borosgazdák tudatosan fordultak a minőségi bor felé.
A szakértelem, a legjobb technológiai eljárások a nemzetközi versenyeken is meghozták azokat az eredmények, amelyek azt bizonyítják, hogy a vidék évezredes szőlőtermesztési hagyománya hírnevében továbbéltethető a gazdag ízvilágú, szép borokkal, amelyek közül is a leginkább soproninak a Kékfrankos számít. Bár a különböző fajta borok hangulattól, helyzettől, alkalomtól függően egyenként is más-más módon hatnak a kóstolóra.

A Szüreti Napok pedig idegenforgalmi rendezvénnyé vált. A hagyományosan szeptember első hétvégéjén megrendezett, tömegeket csalogató eseményen idén három napon át portékáikat kínáló vásározók, a legfinomabb boraikat ajánló borosgazdák faházaikkal népesült be a Fő tér.

A napsütéses délutánokon, baráti társaságok, családok ültek a faasztalok köré. Sült a lángos, a kolbász, készült a zsíroskenyér, fogyott a pogácsa és természetesen a finom soproni bor.
A finom borról egyébként is fölösleges írni, azt kóstolni kell. A szüreti napok hangulatát pedig átélni. Reméljük ebben segíti olvasóinkat képriportunk.

T.É.

Fotó:T.Zs.




2004. szeptember 06., hétfő 00:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület