CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

RAIFFEISEN TENISZ GRAND PRIX
Két Marko és három osztrák az elődöntőben

Már csak négyen maradtak…- Agatha Christie híres krimije, a Tíz kicsi néger jut eszembe, de ki lesz az utolsó, ki marad még állva szombat délben is? Erről szól ez a hét, mindenkinek vannak kedvencei, kinek Christian Magg, akit éppen ma búcsúztatott az idősebbik Capkovic fivér, így ő az egyetlen nem osztrák a döntőben. Nagy bravúr lett volt a sógoroktól, ha a négy között már az ő háziversenyük zajlott volna!
No de menjünk sorjába. A még versenyben lévő egyetlen horvát játékost Ivan Cerovic-ot a tavalyi győztes, idén is magabiztosan menetelő Marko Neunteibl verte két szettben. A szlovák Thomas Janci kiváló adogatásaival sem tudta megállítani a másik Marko-t, aki vezetéknevét illetően Mirnegg. A nap mérkőzését kétségtelenül két osztrák fiú játszotta, nevezetesen a második helyen kiemelt Herbert Wiltschnig és a világranglista 500. helyén álló Konstantin Gruber. Megvolt a dramaturgiája is a mérkőzésnek, hisz a szépszámú közönség (erdészruhás teniszrajongók is feltűntek a nézők soraiban - ja kérem, más jeles esemény is zajlik a városban, erdészeti és faipari szakvásárnak ad otthont a soproni Sportcentrum) hamarosan tudomást szerzett arról, hogy Herbert barátunk tenyere több sebből vérzik - noha ez a játékán egyáltalán nem látszott. Kemény ütésváltások, hosszú labdamenetek, amolyan mindent bele tenisz - és még valami: mintha szülőszobán (volt aki erotikusabb hasonlattal élt) lettünk volna, olyan nyögések kíséretében "püfölték" a fiúk a labdákat. A döntő szettben 3/3-ig együtt mentek, amikor Wiltschnig elvesztette saját adogatását, mint néhány perccel később kiderült, ez el is döntötte a mérkőzés sorsát Gruber javára.


Konstantin Gruber

Késő délutánra maradtak a párosok, azon belül is a Hajnal testvérek duelluma a két szerb fiatalember ellen. Fázósan húztuk össze magunkon rövid ujjú trikóinkat, (ki gondolta volna, hogy estére már ennyire lehűl a levegő) de aztán felmelegítettek a parádés labdamenetek, leginkább a második játszma végi tiebreak, amit óriási bravúrral nyertek meg Ákosék. A döntő játszmában sem tudtak ellépni Ciricék, pedig régen láttunk akkora adogatásokat ezen a pályán, mint amelyeket ez a közel két méteres fiatalember zúdított a túloldalra. A baj ott kezdődött, amikor Gábor elvesztette saját adogató játékát, innen már nem volt visszaút, a két szerb fiú játssza holnap délután az elődöntőt. Egy maliciózus hang a közönség soraiból: már Sopronban is verik a szerbek a magyarokat… A másik ágon a Böröczky/Tóth páros a szlovák Polasek/Polyak párral csatázik a döntőbe kerülésért.


Hajnal Ákos és Gábor

Közben az 5-ös pályán elkezdődött a lelátók építése, így holnap déltől igazán kulturált körülmények között lehet teniszrajongó az, aki kilátogat a Hotel Szieszta kertjében lévő teniszkomplexumba.


Épül a lelátó

Itt hadd ejtsünk meg egy nagyon fontos, egyáltalán nem elhanyagolható megjegyzést: minden dicséretet megérdemelnek a rendezők, akik az elmúlt évvel ellentétben ügyelnek arra, hogy ne csak délelőtt, illetve kora délután legyenek mérkőzések, hanem a még késő délután kilátogatók is láthassanak nívós mérkőzéseket. Köszönet a figyelmességért!

(pluzsik)



2004. szeptember 10., péntek 06:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület