CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Borvidéki hírlevél

A Soproni borvidék borászatai nevében hagyományteremtő céllal borvidéki hírlevelet indított útjára a Bormarketing Műhely.
A hírlevél borászainkról, borainkról, Sopronról, a Kékfrankos fővárosáról, és a borvidék kiemelkedő eseményeiről, rendezvényeiről szól, és az info@soproniborvidek.hu címen rendelhető meg.

A soproni bor ismét a világ legjobbjai között!

Az első szám beszámol arról, hogy a soproni bor ismét a világ legjobbjai között van, hiszen a 2004. szeptember 3-5. között a németországi Neustadtban megrendezett MUNDUSvini 2004 Nemzetközi Borversenyen kiemelkedően.

A rendezvény a világ legrangosabb borversenyei közé tartozik. A résztvevők 3578 mintát küldtek be a világ minden tájáról. A borok közül 1118 kapott érmet (13 nagyarany, 286 arany, 819 ezüst). Az OIV szabályzatának megfelelően a nevezett borok csupán 30%-a kaphatott érmet.
A Soproni borvidék gazdái a Bormarketing Műhely Kht. szervezésében a versenyre első ízben neveztek borokat.

A Sopronból küldött 8 minta közül 5 bor szerzett érmet, melyek a következők:
. Arany érem: VINEX Kft. (9400 Sopron, Rákóczi u. 39., kontakt : Dr Szita Miklós, 30-9474-906) 2002. évi Soproni Merlot

Ezüst érem:

· Pfneiszl Hungarian Vineyards (9400 Sopron, Feketevárosi u. 13., kontakt: Horváth Szabolcs, 30-6824-978) 2002. évi Soproni Merlot
· Pfneiszl Hungarian Vineyards (9400 Sopron, Feketevárosi u. 13., kontakt: Horváth Szabolcs, 30-6824-978) 2002. évi Soproni Kékfrankos
· Pfneiszl Hungarian Vineyards (9400 Sopron, Feketevárosi u. 13., kontakt: Horváth Szabolcs, 30-6824-978) 2002. évi Soproni Cabernet sauvignon
· Vincellér-ház (9400 Sopron, Balfi u. 121. kontakt: Molnár Tibor, 20-9665-961) 2001. évi kései szüretelésű Soproni Zenit



Sopron Város Legjobb Kékfrankosa 2004

Ez évben minden várakozást felülmúló érdeklődés kísérte a „Sopron város legjobb Kékfrankosa” borversenyt. A nevezési feltételek ez évben is szigorúak voltak: nevezni a Soproni borvidéken termelt Kékfrankos fajtával lehetett, a termelőnek Sopronban, vagy kistérségében telephellyel kellett rendelkeznie, és a nevezett borok kizárólag az Országos Borminősítő Intézet által minősített palackos áruk lehettek, melyből legalább 500 palacknak a rendelkezésre kell állnia.

Az idei verseny volt az első, amely nyilvános borversenyként került meghirdetésre, és a borverseny helyszínén – a soproni Petőfi Színházban – érdeklődők is megjelentek a bírálókon és a szervezőkön kívül.

A verseny bírálói ez évben szakemberek, és a város által delegált társadalmi bírálók voltak. A társadalmi zsűri tagjai között színészt, újságírót, valamint a város képviselőit köszönthettük. A szakmai zsűri nemcsak soproni szakemberekből (borkereskedők, sommelier-ek, borász), hanem Sopron testvérvárosi kapcsolatai révén külföldi (Eisenstadt – Ausztria, Bolzano – Olaszország, Willibald Balanjuk – Ausztria) szakemberekből állt.

A verseny során a bírálók a 20 pontos bírálati rendszer szerint bírálták a nevezett borokat.
A nevezett 19 bor közül a Weninger Pincészet 2002-es Kékfrankosa (Selection, Spern Steiner) viselheti egy éven keresztül a „Sopron Város Legjobb Kékfrankosa” kitűntető címet.

A hírlevél a részletes versenyeredményeket is közli.

(Forrás, ahol a Borvidéki hírlevél is megrendelhető: info@soproniborvidek.hu)



2004. szeptember 16., csütörtök 20:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület