CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Óvodapedagógiai konferencia

A környezetvédelem a fő témája annak a tanácskozásnak, amelyet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kara nemzetiségi óvodapedagógus hallgatók számára rendezett. A kétnapos fórumon ismertetik annak a felmérésnek az eredményeit is, amelyet – pályázaton nyert kétmillió forintból -, az egyetem hallgatóinak részvételével végeztek a szakemberek.

Leendő közgaszdászok, erdőmérnökök és óvodapedagógusok nemrég azt vizsgálták, hogyan viszonyulnak környezetük természeti értékeihez az óvodás- és iskoláskorú gyerekek, milyen lépésekkel érhető el, hogy természetet kedvelő és -védő felnőttekké és a hazai turizmus aktív szereplőivé váljanak. A Nagykanizsa térségében szerzett tapasztalatokat a soproni fórumon ismertették.

Tárnok Péter, a nemzetiségi és idegennyelvi tanszékvezető docens kérdésünkre elmondta: “Mivel a Principális Csatorna Kistérség is egy, az önkormányzatoknak egyfajta kistérségi összefonódottságát képezi, közösen lesznek képesek arra, hogy ilyen témában Európai Uniós pályázatokon is részt vehessenek.A szakemberek tanórán kívüli programokkal szeretnék elősegíteni, hogy környezetünk és a természet védelme már az egészen kicsik számára is fontos legyen. A hallgatók erre számos ötletet fogalmaztak meg. Tóth Eszter, III. évfolyamos óvodapedagógus hallgató szerint például ösvényt építhetnének az óvodás csoportok, kiválaszthatnának egy-egy fát, amelynek fejlődését éveken át végigkísérhetnék, gondozhatnák azt. Annak érdekében, hogy a gyerekek közelebb kerülhessenek a természet növény- és állatvilágához, hamarosan egy, a környezetvédelemről szóló CD is készül, amelyhez a környezetismereti órákon férhetnek hozzá a tanulók.

Tóth Anita Lilla



2004. szeptember 30., csütörtök 21:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület