CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Túlélni Rómeót

Túlélni Rómeót


Ez az Andrzej Bartkowiak gyerek egyébként azért tudhat valamit, végül is ő rendezte a Mátrixot is, bár, szó mi szó, a film sikere nem kizárólag az ő érdeme volt, ezt "lássuk", hanem még egy rakás programozónak, számítógép-animátornak és koreográfusnak is - mellesleg. Ugyanúgy, mint a Jurassic Parknál, ott sem Spielberg géniusza vezette a filmet, én nem hiszem. A Mátrix sikere egyébként kábé abban rejlett, hogy nem átallottak a fene sok tükröződés meg robbanás, pláne repkedés mögé valamiféle mondanivalót meg tartalmat ácsolgatni. Mert az azért jó, ha van egy filmben.

Nos, ez az, ami nem működött az Öld meg Rómeót-ban, Andrzej Bartkowiak új filmjében, amit sokan valószínűleg csak az ő neve miatt fognak megtekinteni a moziban. Nem, mintha rossz filmről lenne szó, semmi ilyesmi. Az eleje különösen jól indul, zene, Hong-Kong, éjjel, futnak a katakanák meg a hiraganák, lelkesítő, komolyan. Meg elindul valami cyberpunkos történetépítkezés is (kezdek örülni) jó sok szereplővel meg szállal, csak kissé közel esnek egymáshoz, ezáltal nem átláthatatlan, ám valamiképpen összetartozónak érződő kakofónikus szövedékké alakulnak, hanem inkább egy kevéske Szomszédok utánérzés kerülget. A film középső részét uraló konfliktusok is, komolyan, testvér elvesztése, apa-fiú, avagy apa-lánya-harag, nem is sorolom, egy csomó ilyen, nagy töménységben adagolva. Plusz néha egy kis Jackie Chan- John Woo- és Mátrix-utánérzésű akciójelenetek, jó, az utóbbi indokolt, habár, habár.

Szóval, elég az alázásból, kissé hosszúnak tűnt ugyan, de azért jó volt, tényleg, a közepe lassúcska, hiába, így járunk, ha minden fellelhető akciómotívumot bele akarunk csempészni, rugby meccstől (a legjobb rész!) a szerelmi történeten keresztül a bugyuta feka verőlegény még ha oly silány karakterformálásáig.

Tessék megnézni, mert ez amolyan elsőfilm-érzetet hoz, de lesz ez még jobb is, én tudom, nagyon jópofa karakterek is vannak benne, ööö, igen, Rómeó például. Az ő mosolyától úgysem maradhat női szív dobbanatlan.

Júlia is elgondolkodtató egyébiránt.
quickshower



2000. október 06., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület