CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Minden Győr-Moson-Sopron Megyei országgyűlési képviselőnek elküldték a levelet

Nyilvános vitát kér a Pajzs Szövetség az EU szkeptikusok részvételével

Dr. Halász József, a PAJZS Szövetség elnöke nyílt levelet juttatott el Győr-Moson-Sopron Megye minden országgyűlési képviselőjéhez, amelyben a levél megfogalmazója a címzettektől azt kéri, hogy rendezzenek a helyi és az országos média által közvetített nyilvános vitát az EU szkeptikusok részvételével.
A levéltratalma a következő:

Képviselő Asszony/Úr!

Az Országos Választási Bizottság 2004. július 20-i tárgyalásán megtagadta annak az aláírásgyűjtő ívnek a hitelesítését, amelyen népszavazás kiírását kezdeményeztük az EU Alkotmány ratifikálásáról. Az Alkotmánybíróság a 2004. augusztus 3-án benyújtott kifogásunkat még nem tárgyalta, annak ellenére, hogy a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 130. § (3) bekezdése a soronkívüli eljárásban tárgyalást teszi számára kötelezővé.

Amennyiben az Alkotmánybíróság tovább folytatja a határozat késleltetését még 15 napon túl, illetve ezen időn belül a kifogást elutasító határozatot hoz, akkor annak jogerőre emelkedése után nemzetközi bírósághoz fordulunk a népi szuverenitás jogának állami megtagadása és ezzel a választók alapvető emberi jogainak megsértése miatt. (Ennek alátámasztására aláírásgyűjtést folytatunk.)

Megjegyezni kívánom, hogy a FIDESZ és az MDF parlamenti képviselőinek átadtunk egy petíciót – több parlamenten kívüli párt és civil szervezet, valamint magánszemélyek aláírásával -, amelyben felszólítjuk őket arra, hogy kezdeményezzék az Országgyűlésben az EU Alkotmány népszavazással történő ratifikálását.

Tekintettel arra, hogy az EU Alkotmány elfogadása súlyos következményekkel jár Magyarország jövőjére, és okulva az EU-csatlakozási szerződés ismeret nélküli megszavaztatásának negatív következményeiből, szükségesnek mutatkozik a választóknak meggyőződniük arról, hogy választott képviselőik ebben a sorsdöntő kérdésben döntésképesek-e és mi döntésük oka és annak tétje.

Akár érvényesíthetik a választók közvetlen véleménynyilvánítási jogukat az EU Alkotmány ratifikálásával kapcsolatban, akár meggátolják azt, joguk van a választóknak tudni, hogy
- miért növekszik az infláció, és miért csökken a fizetések és nyugdíjak vásárlóértéke,
- miért növekszik a munkanélküliség, és a létminimumon vagy az alatt élők száma,
- miért tágul az életszínvonal-különbség a gazdagok és szegények között,
- miért nem tud megélni munkájából a magyar gazda, iparos, kisvállalkozó,
- miért versenyképtelenek Magyarországon a magyar termékek a külföldiekkel szemben,
- miért növekedett a költségvetési hiány az EU csatlakozás óta,
- miért kellett és kell privatizálni a közvagyont,
- miért nincs mindenki számára megfizethető egészségügyi szolgáltatás,
- miért vált jövőkép-nélkülivé az ifjúság,
- miért nincs tisztelete a magyar hagyományoknak, kultúrának Magyarországon,
- miért kell magyar katonáknak Irakban lenniük,
- miért jó az, ha magyarok külföldön dolgoznak, külföldiek pedig Magyarországon,
- miért jó (jó-e) nekünk a régió-politika és
- milyen választ ad ezekre a kérdésekre az EU és a ratifikálás előtt álló EU Alkotmány.

Joga van minden magyar választópolgárnak arra, hogy megismerje (számára érthető formában közvetítve) azt a nemzetközi szerződést, amely elfogadásával Magyarország - és benne minden állampolgár - életét jelentős mértékben befolyásolja az EU.

Ezért tisztelettel kérem Önt, Győr-Moson-Sopron megyei képviselőtársaival együtt, hogy az EU Alkotmány törvénybe iktatásáról szóló országgyűlési szavazás vagy népszavazás előtt – lehetőleg még ez évben - Győr-Moson-Sopron megyében, ahol Önnek bizalmat adtak a választók rendezzenek a helyi és az országos média által közvetített nyilvános vitát az EU szkeptikusok részvételével, amelyen az EU Alkotmány hatásával megismerkedhetnek választóik.

A magyar EU szkeptikusok – annak ellenére, hogy sem állami támogatást, sem média-nyilvánosságot soha nem kaptak -, több nemzetközi és hazai konferencián vettek részt és több konferenciát tartottak, amelyeken reálisan és kritikusan elemezték az EU csatlakozási okmányt és az EU Alkotmány tervezetet, ezért joggal tartanak igényt arra, hogy a döntéshozatalra jogosult politikusokkal megvitathassák Magyarország jövőjét a nyilvánosság előtt - szól a levél, amelyet Dr. Halász József, a PAJZS Szövetség elnöke írt alá.



2004. október 14., csütörtök 19:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület