CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Könnyen eshetünk abba a hibába hogy azt kivánjuk bár lennénk több darabból, itt a szív, ott a gyomor, ott amaz elme, még sok szerv számos helyen, sátorban, hogy intim részeket ne is említsünk

Robinson turzul



Az első nap a szigeten, délután háromkor újfent beindult az évenként egyszeri dömping, ha lehet így mondani. Jelen pillanatban épp a Suede nyomul, annyira nem jók azért, mondja ezt az az ember aki a monitor túloldalán ül, kaján mosollyal orcáján. Az az ember, aki soha nem tudott szívvel lélékkel áldozni az Oasis-Suede, meg a hasonló zenék többi uralmának, de annyi baj legyen. Az élet ettől még azért teljes. Azt hiszem.
Túlélni megint egy hetet, mondom én, pedig hát a kihívás nem oly nagy. Tisztán kell látni a célt, legyen az bármi is, akármilyen könnyen eltévszthető. Nem szabad azt hinni hogy a szigetlakók vannak a szigetért.

Jelen pillanatban kétségbeesetten próbálom a tavaly ilyenkori koncepciómat biztos alapokra helyezni, amely nélkül az ittlét ténylegesen veszélyessé és valószerűtlenné válhat; ha nem tarjuk szem előtt az imént közölt egyszerű tényt. Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy azt kivánjuk bár lennénk több darabból, itt a szív, ott a gyomor, ott amaz elme, még sok szerv számos helyen, sátorban, hogy intim részeket ne is említsünk. De nem lehet. Egy helyen kell lenni. Pontosabban mozogni kell, véletlenszerűen, és elengedni mindent, ami fontos, avagy annak tűnik. Ettől különböző hozzáállással sajnos csak a jó öreg zenéinket hallgathatjuk, azt meg vajh' minek. Így lehet meghallgatni például Demszkit, a kissé lokálpatrióta, a kissé demagóg Demszkit, akinek születésnapja egybeesik a sziget kezdéssel, CSAKMOSTCSAKITT, ergo a hapek a szigeten fogant, ergo hét éves, vagy mittomén, de a szavaiból úgy tűnt. De jó fej. Hosszadalmasat és unalmasat várhattunk volna tőle, de nem, valószínű ő is tudta, hogy itt nem nagyon van keresnivalója, és még élhetett emlékezetéban a hosszas tanévzárók emléke, a lefojtott energiák lüktetése az unatkozó arcokban. Hát nem mondott sokat. Semmi NEDROGOZZATOKNEIGYATOKVIGYÁZZATOKASZEXSZEL duma. Csak mulassatok egy kicsit.

És mi mindent megteszünk.
Forró nyomon a SZIGETÉRZÉSt keresve. Eőre és utólag is elnézést kérve az esetleges helyesírási hibákért. Alkalom teszi a tolvajt, és a hibákat is.

szerda



1999. augusztus 04., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület