CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Az élet tele van csalódásokkal.

Zmeg utazócirkusz-Szombathely

Amikor rájössz, hogy az Oladi Művelődési Ház a legkevésbé a belvárosban, inkább attól jócska távolságra van. Ahol gondos akkreditációd ellenére a programszervezők szemlátomást nem tudnak rólad, és amikor a sör 200 Ft, nos, akkor egy icipicit úgy érzed, hogy megimbolyog lábad alatt a talaj, és a pult, valamint csapos is. Valami nagy bűnt kellett elkövetnem.

Aztán a második sörre túltettük magunkat a megrázkódtatásokon, még azon is, hogy lassan tíz óra volt, és még mindig csak Holló Színházék nyomatták a bénábbnál katasztrofálisabb zenés-táncos előadásukat, és megint nekiálltunk bizonytalankodni, hogy vajon akkor mi a különbség a L'art pour l'art, és az aktuális előadás között. Nem nagyon akartuk tudni, a szinpadon valaki észbontóan viccesen dalolt a rímekről, talán. Futás.

Hát jó, ha kétszáz, hát kétszáz, velünk nem csesznek ki; lassan szopogattuk Vénusz vermutunkat, műanyagpalackból, kissé rezignáltan, továbbá az egyik oldalzsebemben lapult egy barackpálinkás üveg is.  Másfélék lassan felcihelődtek a színpadra, hogy aztán dobjanak egy kis észbontót elibe a közönségnek, aki meg csak nézett, hogy vajon kinek az ötlete lehetett első zenekarnak betenni őket. Az egésznek volt valami megejtő sulibuli hangulata, szocreál építészetet idéző aula, minimáldekoráció, eszement csapat a színpadon, négy-öt alternatív őgyeleg, a maradék meg félkörben, higgadtan. A kosztümök tökéletesen korhűek, csak itt-ott törik meg néha egy fekete-szürke csíkos pulóveren, ilyesmin. Másfelet hallgatni fárasztó elfoglaltság, így nagyon fontos, hogy felbukkanjon valaki valahonnan nagyon régről. Így történt. Rohamosan javult a helyzet.

Utána Quimby, sikerült tovább erősítenie az este slyders jellegét, mintha valaki, még anno a rockkorszak közepéből egy sci-fi-musicalt akart volna, és sikerült is neki, csak ugye, a kosztümöknek nem sikerült elrugaszkodni annyira. Lerágott csont, bazi jó volt, csak ülni üveges szemekkel, matatni néha a sörrel meg a cigivel, felváltva. Szemlélni, hogy nyelvész barátunk óvatosan, igen nagy körültekintéssel beleereszti könyökét egy vörösboroskóla-tócsába, és a fejét lassan ráhajtja. Hmm. Roy&Ádámon folytatni. Igen. Az a zene nagyon jó, legyenek akármilyen ellenszenvesek is, tényleg.

A reggel megint vidáman alakult, séta a vasútállomás felé, milyen mókás lenne, ha pont egy perccel késném le a vonatom, höhö, az valóban mulatságos lenne, végülis nem történt semmi baj, 7.22kor már az épületen belül voltam, a vonat pedig úton sopron felé, akkor  már majdnem két perce .






1999. február 16., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület