CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Hódmezővásárhely, Országos Rövidpályás Bajnokság

Akik figyelemmel kísérik a soproni úszók eredményeit, biztosan észrevették, hogy egyre szebb sikereket érnek el versenyzőink.

Most, szinte az eddigiek megkoronázásaként remek eredmények születtek Hódmezővásárhelyen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az úszóink felkészülésének körül sajnos nem minden zajlik optimális körülmények között. 33 1/3 méteres medencében készülnek az általában 25 és 50 méteres medencékben tartott versenyekre. Aki úszott már, az tudja mekkora a különbség.

Nem szeretném itt és most ünneprontásként felsorolni azokat a különbségeket, - amikkel mint ballasztot hordozva versenyről versenyre - meg kell küzdeniük. Legyen elég annyi, hogy a heti 10 edzés, a napi sok kilométer, az edzők áldozatos , hozzáértő munkája meghozta végre gyümölcsét.

Az Országos bajnokságon egyéniben régóta nem úszott soproni úszó döntőt. Most azonban 7 számban is érdekeltek voltunk. Mindezeket az Olimpia évében az olimpikonokkal tűzdelt mezőnyben érték el.
Ott úszott Hrisztov Éva, Gyurta Dániel, hogy csak a legismertebbekről szóljunk
László Frigyes vezetőedzővel, valamint Kókai Zsolt edzővel a verseny előtt éppen a szombathelyi Claudius Kupán beszélgettünk a célokról. Akkor a tisztes helytállás, a legjobb forma, a legjobb idő megúszása látszott elérhető eredménynek. Arra a kérdésre, hogy ez mire lesz elegendő , csak sejtelmesen mosolygott, - majd meglátjuk. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, ha a versenyzők is hozzák a formájukat bármi előfordulhat , mondta.

Az időeredmények bíztatóak voltak, már egy hete is. Most szinte minden versenyző élete eddigi legjobbját hozta.

Szombaton, László Rita 50m mellúszásban 39:30-as eredménnyel 8. helyezést ért el. Nagy Gábor 50 m. gyorson 25:86-al hatodik, 100 m háton 1:01:31-el szintén hatodik lett. Vasárnap tovább javultak a teljesítmények. Szepesi Csenge 50m háton 4. lett 32:09-el, 200m háton 2:21:94-el 8. helyezést szerzett. Nagy Gábor vasárnap is remek formában úszott, a délelőtti selejtezőkből is nagyszerű időkkel jutott a délutáni döntőkbe, ahol 50m háton 28:88-al negyedik , míg 200m háton 2:14:13-al 5. lett.

A verseny után sikerült telefonon beszélnünk László Frigyes edzővel. Örömmel fogadta a gratulációkat, elmondta, hogy versenyzői remek formában úsztak. Jó erőlétben az előre megbeszélteknek megfelelően teljesítették a távot. Szerencsére most a rajt és a fordulók is az edzésen begyakoroltaknak megfelelően sikerültek. Gratulálunk, további sok sikert kívánunk edzőknek versenyzőknek egyaránt.

anagy@sopron.hu



2004. november 14., vasárnap 23:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület