CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Veszítettek női csapataink

A DÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSE ELÚSZOTT

MIZO-PÉCSI VSK - GYSEV-RINGA 73:56 (40:35)


Megkezdődött a várva várt idei női kosárlabda döntők sora. A két abszolút esélyes jutott a fináléba: a Pécs végig meggyőzően, veretlenül - míg a GYSEV sokat botladozva, de az elődöntőt biztosan nyerve. A Pécs kezdhetett otthon.

A GYSEV bátran kezdett, hiszen Hollósy triplája jó bevezető volt. Ezután azonban Vilutyté 7:0-s sorozata következett, amit Eördögh remek percei feledtettek. Szóval jó volt a meccs; hol itt, hol ott hullottak a kosarak. A 8. percben 20:15-re vezettek a hazaiak. A vendégek védekezése összeállt, ennek eredményeképpen a 14. percben át is vették a vezetést 27:24-re. Ekkor Rátgéber időt kért - és ezzel nagyot fordított a játék képén. A 18. percben már otthon volt a vezetés 36:29-re. A pécsi játékosok szárnyaltak ebben az időszakban. Jószerint az összes próbálkozásuk célba talált. Persze nagyon hiányoztak Mandic kosarai, aki végig megőrizte 0 pontos teljesítményét! A félidőre így aztán 5 pontos előnyre tettek szert Aniticsék.

A második félidő is úgy indult, hogy az izgalmak folytatódtak. A 24. percben 44:40 volt az eredmény, ekkor Eördögh és Vilipic pontjaival tartotta magát a tavalyi bajnok. Azonban ezután törés következett be Eördöghék játékában, ugyanis nem volt, aki pontot dobjon, és a védekezés is kihagyott: egyszóval fogyott az erő, nem volt tartalék, ami biztosította volna a koncentrációt. A 27. percben már 56:42 volt az állás, a 30. percben 60:44. Ez a meccs elment. Ezután 4 percig csak a pécsiek dobtak egy kosarat, különben hibák sora borzolta a nézők idegeit. A befejező percek is kínosak voltak a soproniakra, mert a biztos előny birtokában a nézők már bajnoknak skandálták csapatukat. A végén Zsolnay még a félpályáról behintett egy fantasztikus triplát, csak, hogy még jobban bosszantsa a nagy riválist. Folytatás vasárnap Sopronban.

Pécs: IVÁNYI 11/3, UJVÁRI 14, Csák 9/3, VILUTYTÉ 18/6, TUVICS 6, Cs: Zsolnay 5/3, ANITICS 10, Keller -, Zsakula -. Edző: Rátgéber László.

GYSEV: Poto 2, EÖRDÖGH 24/3, Mandic -, HOLLÓSY 9/3, Vilipic 10, Cs: DÉNES 9/6, Donkó 2, Radnóty -, Edző: Saeed Armaghani.

EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS

FTC-DIEGO - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 75:70 (37:40)


A soproniak 1:0-s vezetéssel kezdték a találkozót, és szerették volna növelni az arányt. A találkozó elején megfelelő volt a dobószázalék, de a védekezés lyukas volt. Papp és Károlyi pontjaira a vendégek felváltva válaszoltak. A találkozó 6. percében a hazaiak edzője két technikait is kapott, és el kellett hagynia a termet - a lelátóról folytatta. Közben a 10. percben a soproniak vezettek 23:18-ra. A fradi harci kedve erősödött, és megközelítették Szeneséket. Izgalmasan alakult az első félidő hajrája, amikor egyenlő állásnál Szenes a félpályáról talált a gyűrűbe. Ezzel a három ponttal vezetett a vendégcsapat.

A hazai társaság - edzője távollétében - jobban játszott, és hamar átvette a vezetést. Ambrusék ebben az időszakban nagyon passzívak voltak, sok hiba csúszott összjátékukba. A 30. percben 60:53 volt az eredmény. Volt azonban még tartalék Bíróékban - és zónavédekezéssel, valamint kitartó támadásszövéssel a befejezés előtt 2 perccel 1 pontra megközelítették a hazaiakat, 69:68-ra. A végjátékban Károlyiék még tudtak újítani, és ezzel kiegyenlítették a Postás előnyét, 1:1-re alakították a bronzéremért folyó vetélkedést. Folytatás szombaton Sopronban.

FTC: Török 5/3, Csákány 2, KÁROLYI 30/9, PAPP 29, Kalmár Nagy 2, Cs: Musat -, Hagara 3, Seres 4, Kajdacsi -, Farkas -. Edző: Zsoldos András.

Sopron: Delmis 5/3, SZENES 11/9, Fodor 11/3, BÍRÓ 18, AMBRUS 17, Cs: Veres 5/3, Englert 3/3, Ördög -. Edző: Meszlényi Róbert.

Tvordy György



2000. május 04., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület