CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Békesség a földön a jóakaratú embereknek!” - adventi koszorúk üzenete

Vasárnap délelőtt 9.00 órakor gyújtják meg Széchenyi István szobránál az első adventi gyertyát, amelynek szeretetet jelentő fényét négy, határon túli városba is elindítják Sopronból.

“Békesség a földön a jóakaratú embereknek!” - üzeni a koszorúk magyarul, németül és horvátul is megfogalmazott felirata, amelyeket Kismartonra, Rusztra, Nagymartonra és Felsőpulyára indítanak a szervezők advent első vasárnapjának délelőttjén.

A Perkovátz-Ház Baráti Köre a soproni Német Kulturklub Egyesülettel, a helyi Horvát Kulturális Egyesülettel és a felsőpulyai Magyar Kulturális Egyesülettel karöltve felhívást intéz városunk lakosságához – akik egyetértenek a fent megfogalmazott gondolattal –, hogy készítsenek / készíttessenek adventi koszorúkat, melyeket a Perkovátz-Ház előtti teraszon felállított árusító helyen értékesítésre felajánlhatnak.

A Perkovátz-Ház Baráti Köre – több civil szervezet támogatásával – felhívását nemcsak a soproniaknak, hanem hazánk lakosságához is el szeretné juttatni: ebben az évben a szeretet tiszta fényei sugározzák a melegséget minden, a határainkon túl élő magyarnak és a velük együtt élő nemzeteknek is.

- Örülnénk, ha kezdeményezésünket más hazai aktuálpolitikától független civil szervezet is megértené és hasonló módon fejezné ki érzéseit a térségükhöz kötődő határokon túli települések iránt. Küldejen koszorúkat a határon túlra, amelyekre helyezzék el az örökérvényű bibliai gondolatot: “Békesség a földön a jóakaratú embereknek!” - kéri Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre nevében.

A soproni felhívás többi támogatói között van: a Rotary Club Sopron, a Rotary Club Pannónia, a soproni Lion’s Club, a soproni Soroptimist Club, a Kitaibel Asztaltársaság, valamint a soproni Helytörténészek Baráti Köre.

A Perkovátz-Ház Baráti Köre 80. születésnapját ünneplő programsorozat első rendezvényére is sor kerül november 28-án, vasárnap; a Széchenyi téri 17.00 órás ünnepélyes megnyitót követően, 18.00 órakor 9 Kolinda - a Makám együttes lemezbemutató koncertjére kerül sor.

A Perkovátz-Ház további adventi programsorozata a Programajánlóban olvasható.



A Perkovátz-Ház Baráti Köre felhívása
Kedves Soproniak!

Készítsünk adventi koszorúkat!
Hozzuk el azokat értékesítés céljából a Széchenyi téri teraszon felállított kiállítóhelyre!

Az értékesítésből befolyt összeget az erdélyi csicsókeresztúri gyermekotthon javára, az ott élő árva gyermekek megsegítésére fordítjuk.

Ebben az évben az adventi koszorúk tiszta fényei sugározzák szeretetünk melegét minden a határainkon túl élő magyarnak és a velük együtt élő népeknek is!

Várjuk a soproni polgárok koszorúit november 27-én 14 órától a Széchenyi téri teraszon.
A koszorúkon feltüntetjük az adományozó nevét.

Felhívásunkkal egyetért és támogatja a Rotary Club Sopron, a Rotary Club Pannonia, a soproni Lions Club,a soproni Soroptimist Club, a Kitaibel Pál Asztaltársaság és a Soproni Helytörténészek Baráti Köre

„Békesség a földön a jóakaratú embereknek!”



2004. november 26., péntek 13:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület