CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Változatos diákprogramok a Fáyban

Póker és Keresztesek
Változatos diákprogramok a Fáyban

A közelmúltban változatos diákprogramok jellemezték a soproni Fáy András gazdasági Szakközépiskola tanárainak és diákjainak hétköznapjait.
Az iskola "apraja és nagyja" lelkesen készült az eseményekre: a folyosókon egyre nőtt a plakátok száma, kortesbeszédek hangzottak el, s a szünetekben izgatott tervezgetések zaja hallatszott.
Az immár hagyományosnak számító András-nap sikeres lebonyolítása elsősorban Módlyné Erdélyi Anita tanárnőnek, Egész Tamás tanár úrnak és a 12. D osztályosok aktív közreműködésének köszönhető.

Az András-nap előestéjén egy különleges színházi előadásnak örülhettek az érdeklődő tanulók és tanáraik. Gál Tamás kassai színművész és zenésztársa Petőfi Sándor a helység kalapácsa című darabját mutatta be az iskola aulájában - korabeli hangszerek és nagyszerű hangulat kíséretében.
A ráhangolást követően aztán másnap már minden a diákprogramokról szólt. Volt műveltségi vetélkedő, "tortaszépségverseny", lépcsőfutás (időre), szumó labdával, jelmez- és zászlóbemutató... Az egyik legnagyobb sikert azok a pedagógusok aratták, akik a csapatok "kapható pluszpontjainak érdekében" beöltöztek: volt, aki a hetvenes évek jellegzetes ruhadarabjait öltötte magára- rögtönzött divatbemutató kíséretében, mások a falanszter világát idézték meg jellegzetes ezüst öltözékükben, megint mások az ókor divatját idéző tógát részesítették előnyben.

A csapatok egyik feladata az volt, hogy a lehető legnagyobb állatot kell elhozni és bemutatni a zsűri tagjainak. Többen kutyával jelentek meg, mások egy lovat vezettek az iskola udvarára... A feledhetetlen nap végén következett az eredménykirdetés, és a király(nő)választás. A közönségdíj 1. helyezettje - 127 szavazattal - a Póker csapat első embere, Duhaj Brigitta lett. A második díjnak (118 szavazattal) a Keresztesek vezére, Keresztes Gábor örülhetett. A harmadik díjjal (és 78 szavazattal)a K. Sz. D. csapat jelöltje, Szabó Ádám büszkélkedhetett.
A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola 2004. évi András-napjának végeredménye az összesítések után: 1. a Keresztesek csapata (11.A-11.B) 106 ponttal, 2. a K. Sz. D. csapat (10.B-10.C) 100 ponttal, 3. a CD-k csapata (11.C-11.D) 99 ponttal.
Nyereményüket (a kiválasztott tortákat) a rendezvény után örömmel "semmisítették" meg.
M.A.



2004. december 11., szombat 23:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület