CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Adakozásra kérnek a közjogi méltóságok- Banszámlaszámok - Több százan jelentkeztek a jelképes örökbefogadásra

Számlákat nyitottak a katasztrófa áldozatainak megsegítésére
Adakozásra kérnek a közjogi méltóságok

Mádl Ferenc köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke közös közleményében az emberiség történetének egyik legszörnyűbb természeti katasztrófájának nevezte a Délkelet-Ázsiában történteket. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy pénzadománnyal segítse a nincstelenné vált embereket.

A támogatást a Vöröskereszt MKB számlájára várják, melynek száma: 10300002-20329725-72273285.

Mádl Ferenc továbbá felkéri a Vöröskereszt mellett a Baptista Szeretetszolgálatot, a Katolikus Karitászt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, akik már szintén nagy tapasztalatot szereztek és bizonyítottak a nemzetközi karitatív munkában, hogy nyújtsanak segítséget a tragédia kárainak enyhítésében.

Mindazok, akik segíteni szeretnének, adományaikat még a következő számlaszámokra juttassák el:

Baptista Szeretetszolgálat: OTP 11736082-20054403

Katolikus Karitasz: Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet: OTP 11705008-20464565.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is közölte, nemzetközi mentőegységeik az első pillanattól jelen vannak a térségben. A magyar szeretetszolgálat „Szökőár" megjelöléssel várja cégek, magánszemélyek és intézmények felajánlását a 10300002-20102898-00003285 bankszámlaszámra. Az összegyűjtött pénzt személyesen adják át a helyszínen.

Adakozás Srí Lanka újjáépítésére

A Srí Lanka-i konzulátus és a Magyar Srí Lanka-i Baráti Társaság felhívással fordul a magyar állampolgárokhoz, hogy lehetőség szerint támogassák az újjáépítést a katasztrófa sújtotta országokban.

A befolyt összeget célirányosan használnák fel új házak, iskolák építésére a katasztrófa által leginkább sújtott falvakban. A tiszteletbeli konzul az adományok gyűjtésére a HVB Banknál számlát nyitott, Srí Lanka újjáépítése címmel, melyre várják a felajánlásokat.

A Fejér Megyei Önkormányzat, amely két éve alakított ki kapcsolatot a dél-ázsiai szigetországgal, az elsők között csatlakozik az akcióhoz és kéri a megye lakóit, vállalatait, vállalkozóit, hogy lehetőség szerint kövessék példáját.

A bankszámlaszám: 10918001-00000020-26770013.

Több százan jelentkeztek a jelképes örökbefogadásra

Miközben Colombóban a magyarok megkezdték a gyógyszerek szétosztását, Magyarországon már 400-an jelentkeztek ahhoz az akcióhoz, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat hirdetett meg.

Folyamatosan csörög a telefon. Már négyszáz gyermeket fogadtak örökbe segíteni akaró emberek jelképesen - mondta el Szenczi Sándor a szeretetszolgálat vezetője. Cégek, magánszemélyek, hivatalnokok keresik őket, segítséget ajánlva. Sokan, egyetemi hallgatók, orvostanhallgatók utaznának maguk is a katasztrófa sújtotta országba.

Szilveszter napján reggel 8-tól délután 4-ig hívhatók az irodai számok, de mindig elérhető a következő 30-as mobilszám: 93-71-354.

Aki tud, segít

A Magyar Posta Rt. is csatlakozott a szökőár sújtotta országok megsegítésére indított akcióhoz. Január 3-tól az ország valamennyi postáján díjmentesen lehet adományokat befizetni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az UNICEF Magyar Bizottságának számlaszámára. A posta így a rózsaszín csekkek feladási díjának átvállalásával támogatja a két szervezet humanitárius akcióit.

Egymillió forintot küldött a dél-indiai Madraszba a Magyarországi Krisnatudatú hívők közössége a szökőár sújtotta területek nélkülözőinek. Az adományból egy héten át, napi 5000 adag ételt osztanak szét a helyi krisnások. A magyar közösség segélyeket küld Srí Lankára is.
(Benkő Andrea, MR)



2004. december 31., péntek 15:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület