CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Deák tér Fórum néven érdekvédelmi közösség alakult és kiáltványt tett közzé - Egymillió forint értékű csempészett cigaretta- Határsértők Hegyeshalom térségében- Időjárásjelentés

A Corvinus Rádió hírei január 6. 18.00 óra
FM 104.6

Érdekvédelmi közösségbe tömörültek a Deák tér rekonstrukcióját ellenzők
Milliós cigarettafogás Sopronban
Nincs magyarországi áldozata a szökőárnak!

Deák tér Fórum néven érdekvédelmi közösségbe tömörültek a Deák tér rekonstrukcióját szívügyüknek tartó soproniak, akik kiáltványt fogalmaztak meg és internetes oldalt is indítottak. A kiáltványban kifogásolják, hogy a tér régóta várt felújítását ,,a demokratikus eljárást mellőzve, a lakosok véleményét figyelmen kívül hagyva szándékoznak megvalósítani." – közölte rádiónkkal a Fórum elnökségi tagja.
Varga Gábor azt mondta: ,,A város vezetésétől kérjük, ha kell, követeljük, hogy több változatú terv szülessen és azt a soproniakkal, mint „felnőtt polgárokkal” a demokrácia szabályai szerint vitassák meg és fogadják el javaslataikat.” A Deák tér Fórum tagjai nem akarják, hogy rövidtávú vállalkozói vagy egyéb érdekek miatt a környező lakók, a soproniak és vendégeink igényeinek nem megfelelő terv valósuljon meg, amely évtizedekre vagy végleg elveszejti a közkedvelt Deák teret – mondta Varga Gábor, aki szerint a tömörülés a törvényes keretek között meg fogja akadályozni, hogy a terv kifogásolt részei megvalósuljanak, hogy építési engedélyt kapjon.

Területfejlesztésre, oktatásra és szociális feladatok ellátásához szeretne minél több támogatást elnyerni 2005-ben a Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulás – írja cyberpress.hu. A nemrég alakult, 39 települést tömörítő szervezet szerdán tartotta idei első ülését Sopronban. A Corvinus Rádiónak a részletekről Palotai György, irodavezető nyilatkozott.

Késő Árpád-kori, vélhetően XIII. századi csontveretes ládikára bukkantak régészek Győrött, a Rába gyár volt telephelyén. A szakemberek szerint a ládika polgári használatban lehetett, oklevelet, kiváltságlevelet tárolhattak benne. Más vélemény szerint viszont ékszerládikának használhatták.

Több mint egymillió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a vámosok a soproni határállomáson - értesült a HavariaPress. A nyugat-magyarországi átkelőhelyen tegnap jelentkezett kilépésre autójával egy magyar állampolgár. A vámosok gyanúsnak találták a gépkocsit, ezért átvizsgálták annak belső terét. Gyanújuk nem bizonyult alaptalannak, hiszen a csomagtartó rejtekhelyeiben, a pótkerék helyén, sőt még a motortérben is csempészett dohányárura bukkantak. A 191 kartonnyi, zárjegy nélküli cigarettát győri Fővámhivatal lefoglalta, és eljárást kezdeményezett a sofőr ellen, jövedéki orgazdaság gyanújával.

Összesen négy külföldi határsértőt fogtak el hat óra alatt kétszer is Hegyeshalom térségében. A járőrök hőkamera segítségével egy orosz és három grúz állampolgárt tartóztattak fel tegnap este. A határsértőket visszairányították a békéscsabai befogadóállomásra. A három férfi azonban újból megpróbált átjutni a határon. A határőrök ma hajnalban ismét elfogták őket és átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal győri igazgatóságának.

Bizonyossá vált, hogy nincs Magyarországon élő áldozata a délkelet-ázsiai természeti katasztrófának - jelentette be a külügyminiszter. Somogyi Ferenc elmondta, hogy a három, még keresett magyar állampolgár nem magyarországi lakos, a külügyminisztérium értesülése szerint mindhárman Bécsben élnek.

A külügyminiszter hazarendelte a thaiföldi magyar nagykövetet. Somogyi Ferenc közölte, a vizsgálat igazolta Vándor János személyes felelősségét abban, hogy a katasztrófa hírére kötelessége ellenére sem utazott vissza állomáshelyére. A vizsgálat még nem zárult le, mert a jelek szerint többen is felelősek az ügyben. A nagykövet felmentésére előzőleg Gyurcsány Ferenc kormányfő utasította a külügyminisztert. Korábban a Fidesz a nagykövet végleges hazarendelését követelte, mert a diplomata nem volt állomáshelyén a krízishelyzet idején.

Magyar falu épülhet Srí Lankának azon a területén, amelyet csaknem teljesen elpusztított a szökőár. Mikó Gábor, a Magyar - Srí Lanka-i Baráti Társaság elnöke elmondta: továbbra is várják az adományokat, amelyekből 150 házat, egy iskolát, egy árvaházat és egy kisebb üzemet szeretnének felépíteni a keleti part mentén fekvő Ampara körzetében. A Baptista Szeretetszolgálat árvaházakat létesítene a szigeten. A szervezet igazgatója közölte: már négyezren jelezték, hogy jelképesen örökbe fogadnának és egy évig havi háromezer forinttal támogatnának Srí Lanka-i gyermekeket.

A kormány nemzeti vízumot kíván bevezetni a határon túli magyarok helyzetének könnyítésére - jelentette be a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján elmondta: a nemzeti vízumot azok kérhetik, akik nemzeti identitásuk megőrzése érdekében, oktatási, egészségügyi céllal, illetve a családi kapcsolatok fenntartása céljából hosszabb időt kívánnak Magyarországon tölteni. A nemzeti vízumot öt évre lehetne igényelni, és tetszőleges számú határátlépésre jogosítana - tette hozzá a kormányfő.

Egy lehetséges nemzetstratégiáról tárgyalnak a határon túli magyar pártok és szervezetek Szabadkán. A Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett kétnapos tanácskozáson várhatóan közös nyilatkozatot fogadnak el arról, hogy milyen intézkedéseket várnak el a magyar kormánytól a kettős állampolgárságról tartott népszavazás kudarca után. Az úgynevezett kis-MÁÉRT-ra nem hívták meg az anyaország és a Magyarok Világszövetségének képviselőit.

Az időjárásról:

Felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban plusz 1, mínusz 4, holnap délután 4, 9 fok között lesz.



2005. január 06., csütörtök 19:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület